ιδεολογία (η) 1. οδηγός στάσης και άποψης για κάθε είδους θέματα (πολιτικά, κοινωνικά, καλλιτεχνικά κ.λπ.), ο οποίος απαλλάσσει από την κουραστική διαδικασία της κριτικής σκέψης «ευτυχώς που έχω ιδεολογία και δεν χρειάζεται κάθε φορά να σκέφτομαι ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος». 2. υποκατάστατο της θρησκευτικής πίστης «αν κάτι δεν αμφισβητώ στον Μηνά είναι η δύναμη της ιδεολογίας του, τα έργα του Μαρξ τα έχει ευαγγέλιο»
Τι ωραίο νούμερο
Οταν ο υπουργός Οικονομικών Σταϊκούρας ανακοίνωνε στις αρχές του μήνα ότι την επιδότηση για την κατανάλωση του ρεύματος θα τη δικαιούνται όσοι το οικογενειακό τους εισόδημα είναι μέχρι τις 45.000 ευρώ δεν μπορούσα να φανταστώ ή να υποθέσω γιατί επελέγη αυτό το νούμερο. Το κατάλαβα 20 μέρες μετά, όταν άκουσα τον Παύλο τον Τσίμα στη ραδιοφωνική εκπομπή του στον ΣΚΑΪ να ρωτά τον υφυπουργό Σκυλακάκη αν αυτό το νούμερο αναφέρεται στα μεικτά ή στα καθαρά εισοδήματα και τον υφυπουργό να απαντά «αυτό θα το δούμε τώρα που θα οριστικοποιηθεί η σχετική νομοθεσία στη Βουλή». Με δεδομένη την τεράστια διαφορά του «45.000 μεικτά» με το «45.000 καθαρά» αλλά και το ότι η κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, το νούμερο 45.000 δεν μπορεί παρά να επελέγη για λόγους αισθητικούς.
Αδίστακτοι φανατικοί
Το ότι οι σύντροφοι έφτασαν σε σημείο να φωτοσοπάρουν ένα κρατικό έγγραφο προκειμένου να συκοφαντήσουν τον πρωθυπουργό παραξενεύει μόνο όσους δεν έχουν ιδέα τι σημαίνουν οι λέξεις «φανατικός» και «αδίστακτος». Πρόκειται για ανθρώπους για τους οποίους θα μπορούσε πάντα να ισχύει το ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», αν ο σκοπός τους δεν ήταν ακόμα πιο διαβολικός από τα μέσα τους.
Κλέφτες
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου, η αφαίρεση των γλυπτών του Παρθενώνα δεν συνιστά κλοπή επειδή ο λόρδος Ελγιν βρήκε τα περισσότερα στο έδαφος. Αυτή η περίεργη αντίληψη για το τι συνιστά κλοπή και τι όχι δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι τα γραφεία του Βρετανικού Μουσείου είναι ένας χώρος που καλό είναι να μην αφήνεις τα πράγματά σου ούτε λεπτό.
Eτσι θέλουν
Η απαίτηση των συμπολιτών να μη συναντούν κίνηση στους δρόμους σε συνδυασμό με την απροθυμία τους να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή να περπατήσουν απόσταση μεγαλύτερη από αυτήν που χωρίζει τον καναπέ από το ψυγείο είναι άλλη μια ένδειξη του μεγαλείου του ελληνισμού και της αέναης προσπάθειας των Ελλήνων να αγγίξουν το ακατόρθωτο.
Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Τo Μanifesto”