Η Έφη Αχτσιόγλου είναι γνωστό ότι έχει μιλήσει για την «τοξική αρρενωπότητα» και είχε όταν ήταν παντοδύναμη δημοσκοπικά αναφέρει ότι «οι κανόνες θα τηρούνται», περιγράφοντας έτσι την πρόθεσή να της μην ανεχθεί τον Παύλο Πολάκη και τις «εκρήξεις» του, εάν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κρητικός, παρότι Κρητικός, το κρατάει... μανιάτικο και φαίνεται ότι η κόντρα των δύο δεν έχει μόνο παρόν και παρελθόν, αλλά θα έχει και μέλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παύλος Πολάκης, όταν άκουσε την Εφη Αχτσιόγλου να δηλώνει, έξω από την Κουμουνδούρου, ότι «δεν πρέπει να πορευόμαστε στα θολά νερά των εύκολων λύσεων», αισθάνθηκε την ανάγκη παρέμβει μέσα στη νύχτα: «Εμείς μόνο σε πεντακάθαρα νερά κολυμπάμε... και θα συνεχίσουμε και την άλλη Κυριακή. Αλλοι τσαλαβουτούσανε στα θολά νερά της σιωπής, της ηπιότητας –μετριοπάθειας– να μην τρομάξουμε τους κεντρώους και τελικά της μη αντιπολίτευσης».

Πάλι βράδυ, βλέποντας παντού εχθρούς, ο αψύς Σφακιανός τα έβαλε αυτή τη φορά με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία τα μέλη του κόμματος που απείχαν από τις εκλογές της επόμενης Κυριακής θα πρέπει μέχρι και τρεις μέρες πριν από τις εκλογές να δηλώσουν εάν θα συμμετέχουν στον δεύτερο γύρο.

Ο Παύλος Πολάκης κάλεσε την ΚΕΦΕ να πάρει πίσω την εγκύκλιο χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς όπως «απαράδεκτη» και «ανέκδοτο», καθώς το ποιο θα είναι το εκλογικό σώμα την προσεχή Κυριακή έχει εξελιχθεί σε βασικό επίδικο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.