Στην πραγματικότητα, η διάγνωση του συντρόφου Νίκου Ξυδάκη, σύμφωνα με την οποία η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία οφείλεται και «σε μια θολούρα στα μυαλά» και «σε ένα σύνδρομο Στοκχόλμης», δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Για έναν πράγματικό αριστερό η πολιτική δεν είναι η αντιπαράθεση επιχειρημάτων υπέρ ή κατά διαφορετικών δράσεων με σκοπό την επίλυση πρακτικών προβλημάτων, αλλά η μάχη ανάμεσα στη μοναδική, ολοφάνερη και αδιαμφισβήτητη αλήθεια που βρίσκεται μέσα στα ιερά κείμενα του Καρλ Μαρξ με τον σατανικό καπιταλισμό που είναι πάντα η πηγή όλων των δεινών της ανθρωπότητας. Οποιος λοιπόν δεν παραδέχεται τη μοναδική, ολοφάνερη και αδιαμφισβήτητη αλήθεια δεν μπορεί παρά να είναι πληρωμένος ή με ψυχολογικά προβλήματα. Εκτός αν είναι χαζός. Ενδεχομένο το οποίο κάλυψε πριν την ψυχιατρική του διάγνωση ο σ. Ξυδάκης, λέγοντας ότι οι νέοι και οι γονείς τους που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, παρά τις μεταρρυθμίσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, το έκαναν επειδή «δεν κατάλαβαν».

ξυδάκης (ο) 1. αυτοδίδακτος ψυχολόγος, «δεν είναι καλύτερο αντί να συμβουλεύεσαι ξυδάκηδες να πας σε έναν κανονικό επιστήμονα;», 2. άνθρωπος του πολιτισμού, «Αντζυ Σαμίου, Ελενα Ακρίτα, Ραλλία Χρηστίδου, Μιθριδάτης, Μάριος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος... τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γεμάτα ξυδάκηδες», 3. πολύ στεναχωρημένος, πικραμένος, «μην του δίνεις και πολλή σημασία του φουκαρά... συνετρίβη το κόμμα του την Κυριακή και από τότε είναι ξυδάκης».

Ανεπαρκώς καλός

Η μεγαλύτερη τραγωδία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ότι έχει επικεφαλής του έναν ανεπαρκή ηγέτη, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε το θράσος του για να καβαλήσει το κύμα μιας εποχής που πια έχει περάσει. Η μεγαλύτερη τραγωδία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός ο ανεπαρκής ηγέτης μάλλον είναι ό,τι καλύτερο έχουν.

Εχουν βάλει στοίχημα χωρίς απόδοση

«Δεν είχαμε άδικο για τη μικρή Μαρία του Εβρου», ξεστόμισε αμετανόητος ο ξάδελφος του μπροέδρου, Γιώργος Τσίπρας, ενισχύοντας τις υποψίες ότι κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχουν παίξει στοίχημα την πτώση του ποσοστού του κόμματος σε μονοψήφιο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι προσπαθούν γι’ αυτό τόσο πολλοί και τόσο έντονα που ρίχνουν τις αποδόσεις και στο τέλος τα κέρδη δεν θα αξίζουν τον κόπο.

Λάθος παράδειγμα

Ως απόδειξη της κακής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας παρουσίασε ο άνθρωπος-παγόνι, Γιάνης Βαρουφάκης, το ότι ο μέσος μισθός σήμερα είναι χαμηλότερος από τον μέσο μισθό στην αρχή της οικονομικής κρίσης. Δηλαδή, από τότε που οι μισθοί ήταν ακόμα ψηλά επειδή η οικονομική κρίση ήταν στην αρχή της.