Η υπόθεση της διαγραφής από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας του Μάριου Σαλμά ήταν το βασικό θέμα της ραδιοφωνικής συνέντευξης, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος είπε ότι η πόρτα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ανοιχτή για όλους τους βουλευτές.
«Δεν έχει καμία σχέση με το ότι συνυπέγραψε μια κοινοβουλευτική ερώτηση, μαζί με άλλους δέκα συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας. Αν αυτός ήταν ο λόγος, δεν θα παραπεμπόταν μόνος», διευκρίνισε ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε: «Οι βουλευτές, προφανώς, έχουν το δικαίωμα να καταθέτουν ερωτήσεις και να ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο κ. Σαλμάς έχει αναδείξει, και στην κοινοβουλευτική ομάδα μας, και εν συνεχεία με κοινοβουλευτική ερώτηση, ένα ζήτημα, στο οποίο θεώρησε ότι δεν έχουν γίνει σωστά κάπως τα πράγματα και αφορούσε μια δημόσια προκήρυξη για τη λειτουργία κυλικείων του υπουργείου Πολιτισμού. Έκανε κοινοβουλευτική ερώτηση, και φυσικά δεν τον ήλεγξε κανείς για αυτό, έλαβε κοινοβουλευτική απάντηση από την αρμόδια υπουργό και μάλιστα είχε πει τότε ότι είχε καλυφθεί από τη συγκεκριμένη απάντηση. Θεώρησε καλό να επαναφέρει, και μάλιστα με δυσμενέστατους χαρακτηρισμούς και κρίσεις, το ζήτημα αυτό στον δημόσιο διάλογο. Είναι, επίσης, αξιοσημείωτο ότι έχουν υπάρξει προσφυγές από τους ενδιαφερόμενους, οι οποίες κρίθηκαν στα διοικητικά δικαστήρια, τα οποία έκριναν ότι είναι απολύτως νόμιμη η διαδικασία».
Όμως, όταν κάτι κρίνεται σε πολιτικό και σε δικαστικό επίπεδο, «το να επαναφέρει ένας βουλευτής με δυσμενέστατους και βαρείς χαρακτηρισμούς για την υπουργό, την κυβέρνηση και τη λειτουργία της, προφανώς αυτό καθίσταται ελεγκτέο», ανέφερε ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να ξέρει τα κίνητρα του καθενός. «Το μόνο που αξιολόγησε ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι τα κίνητρα, είναι η πράξη, οι χαρακτηρισμοί» που ούτε «η αντιπολίτευση δεν το κάνει, όχι η συμπολίτευση», τόνισε.
Αμέσως μετά επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κοινοβουλευτική ομάδα της και είναι μια Κ.Ο., και με την παρούσα σύνθεσή της και με την προηγούμενη, που εδώ και πεντέμισι χρόνια στηρίζει απαρέγκλιτα την κυβέρνηση και της έχει δώσει στήριξη και στις πιο δύσκολες, απαιτητικές και φιλόδοξες στιγμές της».
Η ερώτηση των 11 βουλευτών δεν προκαλεί «οποιοδήποτε θέμα στην κυβέρνηση το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι ήθελαν να αναδείξουν ένα θέμα με μια ερώτηση. Ίσα- ίσα, δόθηκε η δυνατότητα με αυτήν την ερώτηση να διευκρινισθούν μια σειρά από πράγματα που αφορούν στην προστασία των δανειοληπτών, τα κόκκινα δάνεια, τη μείωσή τους κ.ο.κ. Πράγματα, δηλαδή, που οι συνάδελφοι έχουν υποστηρίξει, έχουν ψηφίσει», επανέλαβε.
Επιστρέφοντας στην περίπτωση του Μάριου Σαλμά, ο Μάκης Βορίδης πως «δεν είναι ευχάριστο σε κανέναν να υπάρχουν τέτοιες προστριβές». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, ορισμένες στιγμές απαιτούνται πειθαρχικά μέτρα όταν «κάποιος υπερβαίνει ορισμένα όρια και, κυρίως, όταν υπερβαίνει το Καταστατικό και τα οριζόμενα στον κανονισμό λειτουργίας της ΚΟ».
Το συμπέρασμα είναι ότι δε υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα με την ΚΟ διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας υπενθυμίζοντας συγχρόνως ότι «από τους βουλευτές της συμπολιτεύσεως έχουν κατατεθεί περί τις 5.000 ερωτήσεις στην κυβερνητική θητεία μας». Επιπλέον, «πρόσφατα έγινε Κ.Ο. και επίσης ακούσθηκαν τα πάντα. Ο πρόεδρός μας έχει μια ανοιχτή πόρτα για όλους, τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και να πουν τα πάντα».