Ξεπερνά το 30% η αύξηση των κρατήσεων στις Κυκλάδες για τους καλοκαιρινούς μήνες εκτός από τον Αύγουστο, σύμφωνα με σημερινό (28/4) δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων από τη Γαλλία για τις Κυκλάδες έχει ήδη σπάσει το περσινό ρεκόρ και προσθέτει ότι οι αριθμοί για την Σαντορίνη έχουν φτάσει στα επίπεδα αυτών της Κρήτης. Η Le Figaro παρατηρεί ωστόσο ότι σε αντίθεση με τον Ιούλιο όπου η ζήτηση έχει αυξηθεί περισσότερο από 50%, τον Αύγουστο καταγράφεται πτώση των κρατήσεων της τάξης του 20 έως 30%. Αυτό το αποδίδει στην μεγάλη αύξηση της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων και εκτιμά ότι θα υπάρξουν μειωμένες τιμές ξενοδοχείων στην Ελλάδα τον Αύγουστο.

Ως προς το αν ο υπερτουρισμός στις Κυκλάδες αποθαρρύνει τους Γάλλους, η Le Figaro αναφέρει ότι οι εμβληματικοί προορισμοί της Σαντορίνης, της Μυκόνου, της Πάρου και της Ζακύνθου, που εξυπηρετούνται άμεσα από την γαλλική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Transavia είναι πάντα αυτοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση.