Στα σενάρια που ακούγονται τον τελευταίο καιρό στην πολιτική επικαιρότητα και τον θέλουν να λαμβάνεται υπόψη να αναλάβει κορυφαίο αξίωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει και των ευρωεκλογών του 2024 απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά. 

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν ισχύουν αυτά τα σενάρια και πως δεν προτίθεται να σταματήσει να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο ελληνικός λαός τον εμπιστεύτηκε να κυβερνήσει μαζί με τη Νέα Δημοκρατία για ακόμα μία θητεία και πως για τον ίδιο δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να είναι πρωθυπουργός της χώρας.

«Είναι η πιο σημαντική δουλειά την οποία δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να κάνω. Και δουλειά μου είναι να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι την Ευρώπη στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σχολιάζοντας τα συγκεκριμένα σενάρια είπε πως «ίσως κάποιοι μη μπορώντας να με αντιμετωπίσουν πολιτικά να σκέφτονται κάποια έξοδο δια της "προαγωγής" προς τα πάνω». 

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Αναλυτικά η απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το αν θα αναλάβει κορυφαίο ευρωπαϊκό αξίωμα κατά τη διάρκεια της αποψινής του συνέντευξης στην ΕΡΤ:

«Τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια, τα οποία δεν ξέρω ποιος τα τροφοδοτεί. Ίσως κάποιοι μη μπορώντας να με αντιμετωπίσουν πολιτικά να σκέφτονται κάποια έξοδο διά της «προαγωγής», προς τα πάνω.

Θα επαναλάβω λοιπόν αυτό το οποίο είχα πει και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: ο ελληνικός λαός με εμπιστεύτηκε για να κυβερνήσω, να κυβερνήσουμε τη χώρα για την επόμενη τετραετία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για εμένα από το να είμαι Πρωθυπουργός της χώρας. Δεν είναι η πρωθυπουργία ένα σκαλοπάτι για κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα. Είναι η πιο σημαντική δουλειά την οποία δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να κάνω. Και δουλειά μου είναι να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι την Ευρώπη στην Ελλάδα».