Χωρίς περιστροφές και με αξιοσημείωτη κυνικότητα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές», Πέτρος Κωνσταντίνου, απόκάλυψε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας την ενεργοποίηση ενός μηχανισμού που στήθηκε εντός ολίγων ημερών και συνέπραξε με τον Χάρη Δούκα, με «ύψιστο» σκοπό την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στις δημοτικές εκλογές. 

Από τα λεγόμενα του Πέτρου Κωνσταντίνου ευκόλως γίνεται αντιληπτό ότι ουδεμία πολιτική σύγκλιση υπήρξε μεταξύ των άλλων παρατάξεων και αυτής του Χάρη Δούκα. Απεναντίας, επιχειρήθηκε να γεφυρωθεί ένα υπερμέγεθες πολιτικό χάσμα για να ηττηθεί πάση θυσία ο Κώστας Μπακογιάννης. Κατόπιν της ευόδωσης του στόχου, τα μαχαίρια βγήκαν από τα θηκάρια ξανά. 

«Είμαστε μπροστά σε μια συνθήκη όπου ο υποψήφιος κ. Δούκας πέτυχε ένα άλμα στον δεύτερο γύρο, ακριβώς λόγω της ενεργοποίησης ενός ολόκληρου κόσμου που ήθελε να συγκρουστεί και με τη ΝΔ και με τον κ. Μπακογιάννη», είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα προειδοποίησης στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο για τα ανταποδοτικά τέλη. 

Απευθυνόμενος δε στον νέο δήμαρχο, είπε: «Δεν είναι νίκη και έγκριση ενός συγκεκριμένου προγράμματος. Αυτό μετρήθηκε στον πρώτο γύρο. Δεν έχει καμιά λευκή επιταγή από τον κόσμο. Νομίζω ότι αν αποφασίσει να συνεχίσει την ίδια πολιτική, προφανώς θα μας βρει από την πρώτη ώρα μπροστά του» και κάλεσε τον κ. Δούκα «να διαλέξει μεριά».