Στη διάλυση της οικονομία και της μεσαίας τάξης οδηγούν οι  κρυφές σελίδες στο λεγόμενο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψαν κάποιοι «μαρτυριάρηδες» της Κουμουνδούρου, αλλά και σηματοδοτεί η υποσχεσιολόγια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μέτρα 83 δισ. ευρώ.

Η αποκάλυψη του Γιώργου Κατρούγκαλου, χθες, για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του εισοδήματός τους από τη μία και η «επανεξέταση του φορολογικού συστήματος και της κατανομής των φορολογικών βαρών» που υποσχέθηκε σε άλλο χρόνο ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, είναι ενδεικτικές της νέας φοροεπιδρομής που θα σήμαινε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και της κατάληξης σε ένα μνημόνιο, για το οποίο έχει προειδοποιήσει πολλάκις ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητοτάκης. Ο ίδιος, άλλωστε, το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι οι απόψεις Κατρούγκαλου είναι κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Απόψεις που επιβεβαιώνουν την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ για φορολογική επιδρομή στη μεσαία τάξη, για την οποία, αφού την οδήγησε στα βράχια, τώρα δηλώνει ότι νοιάζεται. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι αυτό είχε παραδεχτεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Χουλιαράκης όταν, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2018, είχε πει ότι η φορολογική επιβάρυνση είναι μεγάλη για τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά «συνειδητή επιλογή». Αντίστοιχα ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε πει ότι η φορολόγηση της μεσαίας τάξης ήταν «ταξική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι προφανές ότι η ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βάλει στο περιθώριο τέτοιες επιλογές επαναφοράς της φορολογικής εξόντωσης, διακινδυνεύοντας το εισόδημα των νοικοκυριών και την καλή πορεία στην προσέλκυση επενδύσεων, οδηγώντας παράλληλα σε αύξηση της ανεργίας.