Για χοιρινό με αγριοσπάραγγα και πέννες απαιτούνται:

1 κιλό χοιρινή σπάλα
1 κρεμμύδι ξερό
1 μάτσο άγρια σπαράγγια
3-4 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
1 ποτήρι κρασί λευκό
2 ποτήρια ζωμό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
1 πακέτο πέννες
γραβιέρα Κρήτης

Διαδικασία

Τσιγαρίζουμε το κρέας σε μπόλικο ελαιόλαδο. Αφού πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε μαζί. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και σε 3-4 περίπου λεπτά χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε. Προσθέτουμε ζωμό σιγά σιγά καθώς ψήνεται το κρέας όταν χρειάζεται. 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε τα σπαράγγια και το θυμάρι. Αφού σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και σερβίρουμε με το κρέας, πασπαλίζοντας με τριμμένη γραβιέρα

Πηγή: olivemagazine.gr