Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
1 φλιτζάνι τοματίνια κομμένα στη μέση
1 αγγούρι κομμένο στη μέση
½ φλιτζάνι ελιές τεμαχισμένες (κατά προτίμηση μαύρες)
½ κρεμμύδι λεπτοκομμένο σε φετούλες
1 φλιτζάνι φέτα κομμένη σε κύβους
Φρέσκο βασιλικό (
Μαϊντανό
*Μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο σας αρέσει στη χωριάτικη όπως πράσινο κρεμμυδάκι, σκόρδο, πιπεριά, ξύσμα από λεμόνι κτλ.
Εκτέλεση συνταγής
Μαγειρεύουμε το κριθαράκι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφού έχει κρυώσει το κριθαράκι, το προσθέτουμε κι αυτό.
Φτιάχνουμε μια πρόχειρη μαρινάδα με ¼ κούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ή ¼ κούπας χυμό λεμόνι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή τη σαλάτα μας. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Μπορούμε να τη σερβίρουμε αμέσως αλλά και να την αφήσουμε μια ώρα στο ψυγείο για να μαριναριστούν καλύτερα τα υλικά. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να προσθέσουμε τελευταία τη φέτα.