Συνέχεια στη αντιπαράθεση με τη Νέα Αριστερά που πυροδότησε χθεσινό δημοσίευμα της «Απογευματινής» για σύμπλευσή της με το ΠΑΣΟΚ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο - δημοσίευμα που διέψευσαν αμφότερα τα κόμματα- έδωσε η Βούλα Κεχαγιά, η οποία, με δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, ζήτησε εκ νέου πίσω τις έδρες των βουλευτών του κόμματος.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα της δεν επιθυμεί καμία σύμπλευση με τη Νέα Αριστερά, άποψη που κατέθεσε με σκληρό τρόπο ο Στέφανος Κασσελάκης χθες, κάνοντας λόγο για «απονομιμοποιημένο μόρφωμα», στο πλαίσιο μιας αντιπαράθεσης που αναμένεται για την πρωτοβουλία κινήσεων συνεργασίας στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο, ελέω απόλυτης αδυναμίας σύγκρισης με την κυριαρχία της ΝΔ στον πολιτικό βίο.

Η ίδια πήγε ένα βήμα πίσω από την πρόσφατη τοποθέτησή της στο mega ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν... θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας, αυτή τη φορά, πως «το αποτέλεσμα δεν είναι ούτε για γέλια ούτε για κλάματα». Για τη Βούλα Κεχαγιά και τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται «επιτυχία» η δεύτερη θέση μστις ευρωεκλογές, παρά το γεγονός -όπως εκτίμησε στον ΣΚΑΪ- ότι «κάποιοι στοιχημάτιζαν πως θα είμαστε τρίτο κόμμα». Παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα, «όμως το ποσοστό δεν μας αποθαρρύνει», ανέφερε. «Δεδομένου ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχαμε μονοψήφια ποσοστά, κάναμε μια ανοδική κούρσα και πιστεύουμε ότι από εδώ και πέρα θα συνεχιστεί αυτή η κούρσα ανόδου», εκτίμησε, δείχνοντας να μην αντιλαμβάνεται τα αποτελέσματα των εκλογών.

Θεώρησε δε πως «πετύχαμε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απομειώσουμε την εκλογική ισχύ της ΝΔ».