Σκληρή κριτική έκανε στα στελέχη των συνιστωσών ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό, ενώ έδειξε να συντάσσεται πλήρως με την πλευρά των «προεδρικών». Κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία ότι υπάρχει σχέδιο διάλυσης του κόμματος, κατηγόρησε τα σύνδρομα καταδίωξης που έχει η Αριστερά, καταλογίζοντας φαντασιακά και συνωμοσιολογικά σενάρια. Έτσι, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι ο πρώτος αριστερός πολιτικός που αναγνωρίζει τα ψυχοπαθολογικά σύνδρομα που διέπουν αυτόν τον χώρο. Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι αυτό είναι «το πρώτο βήμα προς την αυτοβελτίωση». Εύγε!

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η κατάδειξη της υποκρισίας του συγκεκριμένου χώρου: ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θέλοντας να καυτηριάσει την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, περί της πολεμικής που δέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης από την αριστερή πτέρυγα, ακριβώς επειδή δεν δαιμονοποιεί το κεφάλαιο, έφερε ως παράδειγμα την συνταγματική αναθεώρηση του 2019. Εκεί διερωτήθηκε «γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ήταν Κυβέρνηση (σ.σ. και άρα η κυβέρνηση επί της προτείνουσας βουλής το 2018), δεν έφερε προς τροποποίηση το άρθρο 107 για να καταργηθούν οι απαλλαγές των εφοπλιστών;», καθώς και γιατί δεν φορολόγησε η κυβέρνηση Τσίπρα τους εφοπλιστές, παρά τις υποδείξεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τούτο.

Σε όλη αυτή την στιχομυθία προκύπτει και ο λόγος για τον οποίον εξαϋλώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ: διότι οι ιδέες του δεν δουλεύουν. Αποδείχτηκαν ότι δεν δουλεύουν. Και είναι λογικό να μην δουλεύουν: πώς περιμένει κανείς, τα τσιτάτα μερικών καφενόβιων να έχουν αντίκρισμα στον πραγματικό κόσμο; Αυτά είναι κουβέντες για τους καφενέδες και για τα καπηλειά. Το αστείο είναι όμως, ότι όσες φορές κι αν έχουν «σπάσει τα μούτρα τους», αρνούνται πεισματικά να καταλάβουν. Και ούτε πρόκειται να καταλάβουν.

Η δήλωση Κουρουμπλή

Γιάννης Αργυρός: «Κύριε Κουρουμπλή, άκουσα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είπε ότι υπάρχει ένα σχέδιο διάλυσης του κόμματος και θα πάνε σε ένα καινούριο κόμμα κάποιοι άλλοι».

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Καλά, εντάξει. Αυτά στην Αριστερά -δυστυχώς, μέσα στα πολύ καλά της- πάντα διαχρονικά η Αριστερά είχε και φαντασιακά σενάρια, συνωμοσιολογικά. Δηλαδή πώς μπορεί - όταν λέγεται η κουβέντα αυτή αδικεί τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα με τέτοια πορεία, μπορεί κάποιος να έρθει και να το μεταλλάξει; Ας πάμε στο συνέδριο, να δούμε αν πραγματικά τα πράγματα είναι έτσι, κι εκεί όλοι όσοι αγαπούν αυτόν τον χώρο - γιατί δεν τον αγαπά μόνο ο κύριος Φίλης και ο κύριος Βίτσας. Κι εμείς έχουμε κάνει κάτι σε αυτόν τον χώρο, 12 χρόνια τώρα. Έλεος δηλαδή. Αυτό είναι ένα άκαρπο "εγώ" που παρουσιάζει, δεν είναι "εμείς". Το "εμείς" πρέπει να προηγηθεί και μέσα απ' το συνέδριο να βρούμε τη νέα ταυτότητα του κόμματος. Και σας το λέω με πολύ κατηγορηματικό τρόπο: δεν υπάρχει επί της ουσίας καμία ιδεολογική και πολιτική διαφορά. Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Αφήστε τον κύριο Κούλογλου, να λέει ότι ο αρχηγός δεν πήγε στην Μέση Ανατολή. Μα είναι πράγματα αυτά, πήγε κανένας αρχηγός κανενός κόμματος από την Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή;»

Γιάννης Αργυρός: «Λένε όμως κύριε Κουρουμπλή, ότι οι σκέψεις και οι εκφράσεις που έχει εκφράσει ο κύριος Κασσελάκης τα προηγούμενα χρόνια, προσομοιάζουν περισσότερο προς την νεοφιλελεύθερη πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας».

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Μπορώ να σας αραδιάσω δεκάδες - να ξεκινήσω απ' το κόμμα που ήμουνα: το ΠΑΣΟΚ πριν από το 1981, έλεγε "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο". Δηλαδή τι να κάνουμε τώρα; Να γυρίσουμε να δούμε τι είπε πριν από 10 χρόνια; Υπάρχει πολιτικός που δεν διαφοροποιήθηκε στην πορεία, απ' αυτά που μπορεί να έλεγε; Δεν θέλω να πω ονόματα και να δημιουργώ εντυπώσεις. Να σας πω κάτι γιατί με ενοχλεί: (σ.σ. κατηγορείται ο Στέφανος Κασσελάκης ότι) δεν δαιμονοποιεί το κεφάλαιο. Γιατί, όταν ήμασταν κυβέρνηση και τροποποιήσαμε το Σύνταγμα, δεν τροποποιήσαμε το άρθρο 107, να καταργήσουμε τις απαλλαγές των εφοπλιστών; Γιατί ο Σόιμπλερ (sic),  όταν έλεγε ο Σόιμπλερ (sic) "φορολογήστε τους εφοπλιστές", δεν τους φορολογήσαμε; Τώρα εκεί θα κολλήσουμε, σε αυτά;»