Μια συνταγή για να κάνει γευστικότερο ένα… παρεξηγημένο λαχανικό
Προετοιμασία: 8-10 λεπτά
Μαγείρεμα: 12-15 λεπτά
Υλικά
Κουνουπίδι 1 μέτριο
Κρεμμύδι 1 τεμ ξερό ψιλοκομμένο
Κρεμμύδια φρέσκα 2 τεμ ψιλοκομμένα
Πιπεριά Φλωρίνης 1 τεμ κομμένη ροδέλες
Πιπεριά κόκκινη- κίτρινη από μισή η καθεμιά κομμένες λωρίδες
Καρότα 2 τεμ κομμένα ροδέλες
Σελινόριζα 1/2 τεμ κομμένη σε κύβους
Σέλινο 2 κλωνάρια ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο 1 ποτήρι κρασιού
Ντομάτες φρέσκιες 2 τεμ ψιλοκομμένες
Ντοματοπολτό 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι – πιπέρι
Πάπρικα καυτερή και γλυκιά από 1/2 κουταλάκι γλυκού
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Δάφνη 1 φύλλο
Κουρκουμάς 1/2 κουταλάκι γλυκού
Νερό 1/2 ποτήρι νερού
Άνηθος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
Οδηγίες
Πλένουμε το κουνουπίδι , το χωρίζουμε σε μπουκετάκια και το αφήνουμε να στραγγίξει. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την καυτερή και γλυκιά πάπρικα μαζί και το πιπέρι με τον κουρκουμά να αφήσουν τα αρώματα τους και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια,τις πιπεριές, τα καρότα, την σελινόριζα, το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπολτό ,την δάφνη, αλατίζουμε κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το νερό χλιαρό κι αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι , ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να χυλώσει η σάλτσα μας (κατά την διάρκεια του βρασίματος κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτεί,δεν χρησιμοποιούμε κουτάλα). Στο τέλος κατεβάζουμε από την φωτιά,πασπαλίζουμε με τον άνηθο κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
(Πηγή και φωτογραφία: chefoulis.gr)