Υπέρ ενός μοντέλου διαρχίας, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, στον ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ο Στέλιος Κούλογλου, λίγο πριν τη συνεδρίαση, στις 15:30 σήμερα, της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ενόψει των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής το σαββατοκύριακο, με επίκεντρο το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου αρχηγού.

Μετά από σειρά δηλώσεών του οι οποίες «έδειχναν» κάποιους από τον περίγυρο του Αλέξη Τσίπρα ως οι «yes men» που του έκρυβαν την πραγματικότητα και έχοντας εκφράσει σε έτερες δηλώσεις του την προτίμησή του υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου, ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Οpen, υποστήριξε ότι «ήταν απαραίτητη η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και για τον ίδιον και για το κόμμα». Συμπλήρωσε δε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει από τον "μπαμπά" Τσίπρα και να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σε άλλο σημείο ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ιδιαίτερα ριζοσπαστικό. Επρόκειτο για ένα πρόγραμμα «χωρίς καμία στρατηγική, χωρίς καμία τακτική», όπως είπε. Έκανε, ακόμα, λόγο για «πρόβλημα αξιοπιστίας» λόγω των γεγονότων του 2015 και για την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να «είχε ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου». «Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα των μεσαίων στρωμάτων, με επεξεργασμένες προτάσεις», είπε.

Σε ερώτηση για «το μεγάλο και κομβικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε: «Το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ξαναφτιαχτεί από την αρχή και να γίνει ένα μεγάλο κόμμα της Κεντροαριστεράς. Να απλωθεί στην κοινωνία, να αποκτήσει ρίζες, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις πιθανές θύελλες. Αυτό που εξήγγειλε ο Τσίπρας το 2019 δεν έγινε ποτέ».