Λάβρος ήταν για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Δικαιοσύνης μέσω συνέντευξης που έδωσε στην εκπομπή ACTION ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ του τηλεοπτικού σταθμού ACTION24.

Ο Κώστας Τσιάρας μίλησε για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, και την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης επ’ αφορμή των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, του Χρήστου Καλογρίτσα, αλλά και στη ρύθμιση, ώστε να μην μπορέσει να συμμετάσχει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές το κόμμα Ηλία Κασιδιάρη.

Όσον αφορά το θέμα του προέδρου της ΑΔΑΕ ο κ. Τσιάρας είπε ότι «έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες απαντήσεις».

Σε ό,τι αφορά την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ του κ. Ράμμου, είπε: «νομίζω ότι ο νόμος είναι πολύ σαφής, ό,τι συνέβαινε και πριν συμβαίνει και σήμερα, ο νόμος περιγράφει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο για το τι ακριβώς συμβαίνει».

Αναλυτικά:

«Από κει και πέρα σε ό,τι αφορά τη συζήτηση στη Βουλή και πάλι ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα δε γίνεται να μιλάει για συγκεκριμένα ονόματα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας όταν ο κ. Ράμμος στην επιστολή του δεν απαντάει με συγκεκριμένα ονόματα κάτι που σημαίνει ότι, προφανώς, ήταν σε γνώση του κ. Τσίπρα πράγματα τα οποία δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού.

Εδώ υπάρχει ένα τεράστιο ερωτηματικό, το οποίο κληθείς να το απαντήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για άλλη μια φορά, με τη γνωστή του τακτική, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα».

Είναι γνωστή διαδικασία, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, όταν κάποιος πάει να κερδίσει πολιτικά και βγαίνει χαμένος.

«Γιατί απλούστατα ο τρόπος που προσπάθησε να προσεγγίσει ένα ζήτημα δεν έχει σχέση ούτε με τη νομιμότητα, ούτε πολύ περισσότερο με την ίδια τη Δημοκρατία», τόνισε.

Για Καλογρίτσα

Όσον αφορά στην υπόθεση Καλογρίτσα ο κ. Τσιάρας είπε ότι «υπάρχουν πάρα πολλές μαρτυρίες, οι οποίες όσο προχωρούνε τα Ειδικά Δικαστήρια, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και αντιλαμβάνομαι ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνονται κυρίως σε ορισμένα στοιχεία, τα οποία και το πολιτικό σύστημα, αλλά πολύ περισσότερο η ελληνική κοινωνία δεν γνώριζε.

Αυτό το οποίο θα μπορούσα να κρίνω εγώ από την συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι υπάρχουν καθορίστηκες μαρτυρίες που μιλάνε για διακίνηση μαύρου χρήματος με στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτό είναι θέμα που και πρέπει να διαλευκανθεί και πρέπει να απαντηθεί», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι όσο δεν υπάρχουν απαντήσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα ερωτήματα διογκώνονται ακόμα περισσότερο και πολλαπλασιάζονται οι υποψίες.

Για το κόμμα του Κασιδιάρη

Αναφορικά με τη διάταξη ώστε να μην καταστεί δυνατή η κάθοδος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο κ. Τσιάρας είπε: «Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη διάταξη νομίζω ότι η δημόσια συζήτηση έχει εξαντληθεί και είναι η στιγμή που τα πολιτικά κόμματα πρέπει να σταθούν με ευθύνη απέναντι σε κάποιες εξελίξεις, οι οποίες αφορούν στην ίδια την ουσία της Δημοκρατίας, αλλά πρέπει να ξεπεράσουν τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, μιας και πιστεύω ότι τέτοιου είδους ζητήματα δεν προσφέροντα για τέτοιου είδους αντιπαράθεση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Είναι κρίμα, πρόσθεσε ο υπουργός, που αντί να συνταχθεί το σύνολο του πολιτικού συστήματος και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση «δημιουργεί δυστυχώς λόγους, εφευρίσκει λόγους, προκειμένου αυτή η συζήτηση να μετατοπιστεί κάπου αλλού».

Ο κ. Τσιάρας είπε ακόμα ότι τη συγκεκριμένη διάταση την έχει ήδη προαναγγείλει ο πρωθυπουργός. «Υπάρχουν ζητήματα τα οποία προφανώς πρέπει κανείς να δει με προσοχή. Αντιλαμβάνομαι ότι ειδικά αυτή η εβδομάδα, λόγω των εξελίξεων σε επίπεδο κοινοβουλίου με τη συζήτηση της πρότασης μομφής, δεν έδωσε την ευκαιρία να προωθηθεί η συγκεκριμένη διάταξη, από κει και πέρα νομίζω ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε αυτό που θα εξελιχθεί, αυτό που συμβεί. Είμαι βέβαιος ότι η ευθύνη που αφορά στον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται τέτοιου είδους ζητήματα θα αναδειχθεί για άλλη μία φορά. Ελπίζω να μην αναδειχθεί η ανευθυνότητα από την άλλη πλευρά» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσιάρας τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται να καταθέσει μία τέτοια διάταξη επισημαίνοντας ότι «σας διαβεβαιώνω δεν υπάρχει απολύτως κανένας τέτοιος φόβος απλούστατα γιατί εμείς βρισκόμαστε από τη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Είναι ευκαιρία να αναδειχθεί η πραγματική ευθύνη και των πολιτικών κομμάτων απέναντι στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους πολιτικών σχηματισμών, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία της Δημοκρατίας. Εκφράζουν κάτι απολύτως ακραίο και βεβαίως από την ίδια τους την παρουσία αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία».