Τη δέσμευση πως «Nεοδημοκράτισσες και Nεοδημοκράτες, ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες, μαχητές στην πρώτη γραμμή των μεγάλων αγώνων της παράταξης, συνεχίζουμε, προχωράμε», βάζοντας πάνω από όλα την Ελλάδα, υπογραμμίζει, σε δήλωσή του στο «Μανιφέστο» ο Κώστας Κατσαφάδος, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ.

Αναλυτικά ο Κώστας Κατσαφάδος δήλωσε στο «Μανιφέστο»:

«Πενήντα χρόνια μετά, το μήνυμα της ιδρυτικής μας Διακήρυξης και τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή αντηχούν και μας καθοδηγούν. Ηταν, είναι και θα είναι το κόμμα των ιστορικών εθνικών επιλογών και των τολμηρών πολιτικών αποφάσεων. Γέννημα της κοινωνίας, που δρα μέσα στην κοινωνία. Ενώνοντας τους Ελληνες σε ένα περήφανο παρόν και χτίζοντας ένα ακόμη πιο αισιόδοξο μέλλον. Για την πατρίδα και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Για όλους. Η παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ταυτισμένη με την πορεία της χώρας από τη Μεταπολίτευση και μετά. Από την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, την ένταξή μας στην ΕΟΚ, μέχρι τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που κράτησαν την Ελλάδα όρθια στα δύσκολα.

Πενήντα χρόνια μετά, συνεχίζουμε να πηγαίνουμε τη χώρα μπροστά. Συνεχίζουμε ενωμένοι, με σχέδιο και σκληρή δουλειά, με στόχο μια Ελλάδα σύγχρονη, δυναμική, εξωστρεφή και καινοτόμα. Οι πολίτες και στις εκλογές του 2019 και στις εθνικές κάλπες του 2023 εμπιστεύτηκαν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιλέγοντας τη σταθερότητα ως βασική προϋπόθεση για να κάνει η Ελλάδα βήματα μπροστά. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ακόμα πιο υψηλούς ρυθμούς, διαψεύδοντας εμπράκτως όσους ασκούν άδικη κριτική. Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα, να αφήσουμε στην άκρη τα όποια επιμέρους παράπονα και να αντιληφθούμε ότι η παράταξή μας είναι η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών. Αλλωστε, όπως έχει ειπωθεί στο πρόσφατο συνέδριό μας, διευρυνόμαστε, δεν μεταλλασσόμαστε, το μπλε μένει μπλε. Πάντα μπλε, δεν ξεθωριάζει και δεν αλλάζει. Μνήμες, συγκινήσεις, κοινοί αγώνες, χαρές και λύπες, αλλά πάνω απ’ όλα αρχές και αξίες. Nεοδημοκράτισσες και Nεοδημοκράτες, ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες, μαχητές στην πρώτη γραμμή των μεγάλων αγώνων της παράταξης, συνεχίζουμε, προχωράμε. Πάντα στην πρώτη γραμμή, μαζί με τους πολίτες σε όλες τις μάχες της πατρίδας μας κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία, κρατώντας ψηλά τις αξίες και τα ιδανικά μας, βάζοντας πάνω από όλα την Ελλάδα».