Σε λειτουργία μπαίνει σε λίγες ημέρες το μητρώο ασθενών με κορωνοϊό όπου εκεί θα καταγράφονται όλα τα περιστατικά και θα παρακολουθούνται αυτά τα περιστατικά μέσω ενός συστήματος τηλεϊατρικής.
Όπως εξήγησε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, σε πρωτοβάθμιο επίπεδο ήδη έχει σχεδιαστεί και ξεκινά η λειτουργία Κέντρων Υγείας αποκλειστικά για τον κορωνοϊό, όπου σε περίπτωση που κάποιος μεταβεί σε αυτό το Κέντρο Υγείας και χρειαστεί να μείνει στο σπίτι του, τότε θα υπάρχει παρακολούθηση από το Κέντρο Υγείας και βεβαίως μέσω του συστήματος τηλεϊατρικής το οποίο έχει σχεδιαστεί και ξεκινάει τις επόμενες ημέρες, θα παρακολουθείται ο ασθενής.
Σε κάθε περίπτωση, εφόσον χρειαστεί να πάρει, να χορηγηθεί η φαρμακευτική του αγωγή υπάρχουν δομές και διαδικασίες, όπως η «Βοήθεια Στο Σπίτι», προκειμένου να λάβει την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι του.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως «δεν αλλάζει το μήνυμα ότι αυτοί που έχουν ήπια νόσο θα την περάσουν ήπια χωρίς να χρειαστούν καμία φαρμακευτική αγωγή. Αλλά έπρεπε σαν Επιτροπή να προβλεφθούν κριτήρια που ο γιατρός της κοινότητας, ο γιατρός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα μπορέσει να συνταγογραφήσει την αγωγή, η οποία αυτή τη στιγμή δίνεται μόνο στο νοσοκομείο, και σε εξωτερικούς ασθενείς με βάση κριτήρια» εξηγώντας: «άνθρωποι αυξημένου κινδύνου, άνθρωποι που έχουν κάποια κλινικά κριτήρια τα οποία επιβάλλουν την χορήγηση μιας αγωγής, υπό παρακολούθηση, γιατί κάθε φάρμακο έχεις τις τοξικότητες του. Σε αυτό το μητρώο που ανέφερε ο Υπουργός, θα περιλαμβάνονται βέβαια και αυτοί οι ασθενείς».