Απάντηση σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία χαρακτηρίζει εξαπάτηση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τις επιλογές των διοικήσεων των νοσοκομείων, προτείνοντας αυτές να εκλέγονται από το προσωπικό, δίνει η αρμόδια υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης που πρότεινε οι διοικητές νοσοκομείων να εκλέγονται από το προσωπικό, να είναι δηλαδή συνδικαλιστές, επιτίθεται στην Κυβέρνηση, που:

- επιλέγει να θέσει τη διαδικασία επιλογής υπό το ΑΣΕΠ

- αυξάνει τα απαιτούμενα προσόντα (π.χ. συνάφεια εργασιακής εμπειρίας/πτυχίου με τη θέση)

- εισάγει για πρώτη φορά στο Δημόσιο ψηφιακό τεστ δεξιοτήτων

- θεσπίζει ετήσια αξιολόγηση στη βάση μετρήσιμων στόχων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να κρατά την Ελλάδα πίσω. Εμείς, προχωράμε μπροστά», σημειώνει σε ανάρτησή της στο Twitter η Νίκη Κεραμέως.

Σημειώνεται ότι με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε…ο Κολοκοτρώνης του ΕΣΥ: ανακοίνωσε την "επανάστασή" του στις διοικήσεις των νοσοκομείων: Θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε διαγωνισμό και ο νέος διοικητής θα επιλέγεται από τον υπουργό, ο οποίος παίρνει bonus ή απολύεται από τον πρωθυπουργό». Προσθέτει δε ότι «αυτά τα κομματικά παιχνίδια θα τελειώσουν. Μία Σύγχρονη Αριστερά θα πετάξει έξω την εκάστοτε κυβέρνηση από τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Οι ζωές των Ελλήνων πολιτών απαιτούν ένα σύστημα που δεν θα βασίζεται στην κομματική ταυτότητα. Τόσο δύσκολο είναι επιτέλους το αυτονόητο».

Ο ίδιος παραπέμπει σε βίντεο της αρμόδιας τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου η οποία κάνει λόγο για «αποτυχία στην επιλογή των νοσοκομείων από την κυβέρνηση την προηγούμενη πενταετία». Ακολούθως ρωτά γιατί «δεν εφαρμόστηκε ο νόμος 4735 ο νόμος Βορίδη στην επιλογή των διοικήσεων και τι καινούργιο φέρνει ο νέος νόμος». Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό δε ρωτά: «σε ποιους νέους ανθρώπους απευθύνεστε όταν λέτε ότι τους δίνετε το δικαίωμα να συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό επιλογής διοικήσεων; Ποιος νέος άνθρωπος θα μπορεί να έχει προϋπηρεσία σε συναφή διοικητική θέση για πέντε ή δέκα έτη; Εκείνοι που έφυγαν στο εξωτερικό ή εκείνοι που χρειάζονται να δουλεύουν σε δύο και τρεις δουλειές για τον βιοπορισμό τους. Η αξιοκρατία και η διαφάνεια στην στελέχωση της δημόσιας διοίκησης δεν μπορεί να έρθει με on off κριτήρια, μικρομπόνους και θολά φίλτρα διότι έτσι δεν θα προλάβει καν να ξεκινήσει η επανάσταση που σχεδιάσατε».