Την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ καταδίκασε απερίφραστα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη συνάντησή της με την πρωθυπουργό της Εσθονίας Kάγια Κάλλας, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. 

Η κ. Σακελλαροπούλου τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Δήλωσε συγκλονισμένη από τη βία κατά αμάχων και από τις εν εξελίξει ομηρίες αθώων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για ειρήνη στην περιοχή. Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί ενιαίο μέτωπο ενάντια στον αναθεωρητισμό και στην απειλή και χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις. 

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξη στο Κίεβο η οποία, όπως τόνισε, είναι σημαντική για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. 

Στη συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με την Εσθονή πρωθυπουργό επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και συζητήθηκε η δυνατότητα περαιτέρω εμβάθυνσής τους, κυρίως στους τομείς της ψηφιοποίησης και της ναυτιλίας. «Οι δυο χώρες μας, ως εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, μοιράζονται κοινές αρχές και αξίες, αποδίδοντας μεγάλη σημασία στο Διεθνές Δίκαιο, τον ακρογωνιαίο λίθο των διμερών μας σχέσεων» είπε η κ. Σακελλαροπούλου