“Καταπέλτης” ο Γιώργος Φλωρίδης αναφορικά με τη στάση κάποιων συνταγματολόγων στην υπόθεση της Γνωμοδότησης Ντογιάκου για τους οποίους δήλωσε πως «πήγαν “κουβά”» μετά την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Ταυτόχρονα, ο κ. Φλωρίδης κατηγόρησε όσους έσπευσαν να αμφισβητήσουν τη δυνατότητα γνωμοδότησης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου “ζητώντας να την πάρει πίσω” και σημείωσε πως με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να ασκήσουν “πολιτική τρομοκρατία με επιστημονικό μανδύα”. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ δήλωσε ότι ο κ. Ντογιάκος γνωμοδότησε επί συγκεκριμένου ερωτήματος και είπε τη γνώμη του, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις προσθέτοντας, ως όφειλε, πως αν παραβιαστούν υπάρχει και ο κίνδυνος ποινικών κυρώσεων.
«Ποιος είδε το θεό και δεν τον φοβήθηκε, πως τόλμησε ο εισαγγελέας να εκφράσει γνώμη, τη νομική του άποψη;» συνέχισε ο ΓΙώργος Φλωρίδης επικρίνοντας αντιδράσεις όπως οι παραπάνω αναφέροντας πως «βγήκαν κάποιοι κύριοι συνταγματολόγοι που περίπου είπαν ότι δεν δικαιούται να γνωμοδοτεί , ή ότι γνωμοδότησε ενώ υπάρχει δίκη σε εξέλιξη, που είναι ψέματα, καθώς και ότι έχει διαπράξει έγκλημα και οφείλει να πάρει τη γνωμοδότηση πίσω».
«Κάποιοι πιστεύουν πως μπορεί να εξευτελιστεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου» σημείωσε ενώ αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ εξέφρασε διαφορετική νομική άποψη, κάτι που στις δημοκρατίες επιλύεται μέσω των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων.
«Κάποιοι συνταγματολόγοι» συνέχισε «επιχείρησαν να αναδειχθούν πάνω από τη δικαιοσύνη» απαιτώντας ουσιαστικά «να κάνετε ότι λέμε εμείς». Ο νόμος, είπε ο κ. Φλωρίδης, «θα κριθεί πιθανότατα, ως προς τη συνταγματικότητα, στα διοικητικά δικαστήρια με τελική κατάληξη ίσως το ΣτΕ» .
Και υπογράμμισε με αφορμή την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ ότι «εκεί που είχε βγει στα κεραμίδια περί αντισυνταγματικότητας του νόμου έστειλε επιστολή και ζητά από το υπουργείο δικαιοσύνης να του γνωστοποιήσουν τη διαδικασία εφαρμογής του νόμου». «Πάει η αντισυνταγματικότητα» τόνισε, «στον κούβα οι συνταγματολόγοι», για να σημειώσει όμως ότι αυτό που έγινε έδωσε «αφορμή στο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε “ελάτε να με συλλάβετε” και όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια» να δημιουργήσει θέμα πολιτικό.
Και κατέληξε: «Προς τι αυτή η φασαρία; από πότε μπαίνει σε κίνδυνο η δημοκρατία όταν συγκρούονται διαφορετικές νομικές απόψεις;»