Και να που τα φαινόμενα τελικά δεν απατούν. Ο λαϊκισμός και η συνωμοσιολογία διανθίζονται με τοξική, διχαστική ρητορική και φτάνουν να ενώνουν δήθεν αιώνιους αντιπάλους. Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης βρήκαν τη γραμμή που «ενώνει» τα κόμματά τους με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την άκρα δεξιά.

Λάσπη και πολιτικές ακρότητες, fake news και θεωρίες συνωμοσίας μετατρέπονται σε μια αόρατη σκυτάλη που δίνεται από τη μια πλευρά στην άλλη με τα κόμματα της υποτιθέμενης κεντροαριστεράς και της αριστεράς να κάνουν… πάσες σε αυτά της άκρας δεξιάς, ρίχνοντας νερό στον μύλο συνωμοσιολογικών θεωριών, όπως αυτές του Κυριάκου Βελόπουλου αναφορικά με την επιστολική ψήφο και τα περί νοθείας.

Οι δύο πρώτοι τα περιγράφουν αφήνοντας αιχμές με αφορμή την επιστολική ψήφο. Αυτήν που δεν ψήφισαν και τώρα τρέχουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα πετώντας λάσπη προς την κυβέρνηση. Πιάστηκαν από την περίπτωση των mails που έστειλε η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για να στήσουν μια απίστευτη θεωρία που τελικά κινείται στο πλαίσιο της γραμμής του Κυριάκου Βελόπουλου.

Τίποτα δεν είναι τελικά τυχαίο. Το αφήγημα που στήνεται με γνώμονα την πρόκληση οργής στους πολίτες έχει αρχή, μέση και τέλος. Διότι τπροφανώς μόνο τυχαία δεν είναι η κωλοτούμπα τόσο του Στέφανου Κασσελάκη όσο και του Νίκου Ανδρουλάκη αναφορικά με την επιστολική ψήφο την οποία καταψήφισαν βρίσκοντας διάφορα προσχήματα. Στάση που τώρα επιδιώκουν να δικαιολογήσουν μέσα από τη μαύρη προπαγάνδα και την ταύτιση με τις θέσεις και τις θεωρίες συνωμοσίας του Κυριάκου Βελόπουλου.

«Η ιστορία της κας Ασημακοπούλου είναι ο μίτος της Αριάδνης. Τώρα που ξετυλίγεται, λοιπόν, το κουβάρι, οδηγούμαστε σε ένα συμπέρασμα: ότι η ΝΔ είχε την πρόθεση να υλοποιήσει, αυτό που κατήγγειλε η Ελληνική Λύση, τη νοθεία στις εκλογές» αναφέρει ο Κυριάκος Βελόπουλος, βλέποντας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αλλά και ΚΚΕ να μπαίνουν στο παιχνίδι του.

Και συνεχίζει: «Καλούμε όλα τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου να παλέψουμε ώστε αυτός ο νόμος, που είναι νοθευτικός και καλπονοθευτικός, να μην εφαρμοστεί ποτέ. Ολοι μαζί από κοινού να ζητήσουμε την απόσυρση αυτής της νοθείας που επιχειρεί να κάνει η ΝΔ με τη δήθεν ψήφο των αποδήμων».

Μόνο που η έκκλησή του δεν είναι απαραίτητη. Ηδη συμπλέουν τα κόμματα της άλλης… άκρης. Τι συμπλέουν δηλαδή; Ταυτίζονται. Με λογικές που υπερβαίνουν κάθε πολιτική σκέψη. Με τακτικές που θυμίζουν άλλα καθεστώτα και νοοτροπία λάσπης και fake news.

Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης ήδη έχουν μπει στο παιχνίδι. Και ταυτίζουν την αποστολή mails σε ομογενείς με ένα αφήγημα περί δήθεν νοθείας ίδιο σχεδόν με αυτό της άλλης άκρης.

Η κατάσταση είναι τραγική. Και είναι μόνο η αρχή στον δρόμο για τις ευρωεκλογές που, όπως φαίνεται, οι δύο αρχηγοί δίνουν αγώνα πολιτικής επιβίωσης. Κυρίως προσωπικής…