Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» για τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν την Τετάρτη (26/2) μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως «το να στήνονται άνθρωποι έξω από τα ΑΤΜs, για να πάρουν χρήματα, το να έχουν τελειώσει από τα σούπερ μάρκετ κάποια συγκεκριμένα αγαθά είναι πρωτοφανή πράγματα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε και δεν πρέπει να λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο».
«Η λογική του να κλειδαμπαρωθούμε στο σπίτι μας και να πάρουμε να μαγειρεύουμε μακαρόνια δεν ξέρω για πόσο καιρό, είναι κάτι πρωτοφανές. Ούτε όταν γίνεται πόλεμος δεν γίνονται αυτά τα πράγματα», ανέφερε, επισημαίνοντας πως μία τέτοια διαχείριση του ζητήματος «θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο τώρα, μπορεί να έχει επιπτώσεις αργότερα και στον τουρισμό μας γι’ αυτόν τον λόγο χρειάζεται ψυχραιμία».
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις αντιδράσεις των κατοίκων στην κατασκευή νέων κλειστών δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αλλά και σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη που φέρεται να έκανε προσβλητικές χειρονομίες και χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό, ανέφερε: «Η κυβέρνηση θα αποσύρει τις δυνάμεις των ΜΑΤ ελπίζοντας να πρυτανεύσει η λογική, να μην υπάρχουν συμπεριφορές όπως αυτές του κ. περιφερειάρχη που πραγματικά είναι ντροπή. Ένας άνθρωπος του πνεύματος, ο οποίος ήταν πρύτανης, εκλεγμένος στο ανώτατο αξίωμα της περιοχής να συμπεριφέρεται και κάνει αυτές τις χειρονομίες είναι ντροπή. Ένας άνθρωπος που έχει τέτοια συμπεριφορά κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να εκπροσωπεί τους ανθρώπους αυτών των νησιών. Χρειάζεται όχι να λαϊκίζει περισσότερο από τον πιο απλό πολίτη αλλά να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».
Ερωτηθείς αν υπάρχει σχέδιο δημιουργίας νέων δομών στην Κεντρική Μακεδονία, απάντησε: «Είναι ξεκάθαρο με βάση την απόφαση του πρωθυπουργού ότι δεν θα ξεπερνάει το 1% του πληθυσμού σε κάθε περιοχή ο αριθμός των μεταναστών που θα εγκαθίστανται σε κάθε περιφέρεια. Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ξεπεράσει προ πολλού το ποσοστό αυτό, άρα δεν υπάρχει λογική να γίνουν νέες δομές στην Κεντρική Μακεδονία. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρχει μια ισόρροπη και δίκαιη κατανομή των μεταναστών σε όλη την Ελλάδα».