Κατά την τρίτη μέρα της κατάθεσής του, ο επιχειρηματίας είπε ότι έχει στην κατοχή του επιπρόσθετα sms, μεταξύ των οποίων και την γραπτή εντολή που του έστειλε ο τότε υπουργός, προκειμένου να συναντήσει τον υπεύθυνο λογιστηρίου της CCC
Για ύπαρξη επιπρόσθετου αποδεικτικού υλικού, που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κ. Νίκου Παππά στην δημιουργία του «ΣΥΡΙΖΑ channel», μίλησε ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας κατά την έναρξη του τρίτου μέρους της κατάθεσής του στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός επιχειρηματίας υποστήριξε ότι υπάρχει έγγραφο μεταξύ της δικής του εταιρείας και της CCC, που αποτυπώνει τη συμμετοχή των προσώπων στο μετοχικό κεφάλαιο του τηλεοπτικού σταθμού, για να προσθέσει ότι ο ίδιος ως «μπροστινός» κατείχε «τις μετοχές του Νίκου Παππά».
Επίσης, είπε ότι έχει στην κατοχή του επιπρόσθετα sms, μεταξύ των οποίων και την γραπτή εντολή που του έστειλε ο τότε υπουργός, προκειμένου να συναντήσει τον υπεύθυνο λογιστηρίου της CCC, Αντώνη Λιανό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας ανέφερε: «Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήρθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο sms του Νίκου, το οποίο λέει «πηγαίνετε στον Λιανό. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος», για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Επίσης, σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα που ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου του Παππά».
Ο διάλογος έχει ως εξής:
– Καλογρίτσας: Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός.
– Μαρκόπουλος: Μπροστινός; Ποιων;
– Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές τους.
– Μαρκόπουλος: Είχατε πει ότι πολιτικά ήσασταν μπροστινόςς. Ότι τρέξατε πολιτικά το εγχείρημα του καναλιού.
– Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές του Νίκου του Παππά.
– Καλογρίτσας: Δεν έχω καλή μνήμη. Θα τα θυμηθώ όμως.
– Πολάκης: Να τα θυμηθείς όλα τώρα. Τώρα.
– Μαρκόπουλος: Ο Πολάκης θυμήθηκε τα σταλινικά δικαστήρια και πιέζει
– Καλογρίτσας: Κύριε Μαρκόπουλε ο Πολάκης δεν ξέρει τον Στάλιν. Δεν τον ξέρει. Έχει άγνοια.
Ο κ. Καλογρίτσας κατά την έναρξη της σημερινής του κατάθεσης θέλησε να χωρίσει την όλη υπόθεση σε επτά κεντρικά κεφάλαια: «Χωρίζω σε επτά φάσεις την υπόθεση. Από 2015 έως έκδοση εγγυητικής 3 εκατ ευρώ. Η β’ φάση είναι από την έκδοση της εγγυητικής και την απόκτηση κατ’ αρχήν της άδειας (προσωρινής), όπου έγινε ένα τεράστιο πανηγύρι και μπήκε η μισή Ελλάδα στον διαγωνισμό. Η τρίτη τάση είναι μετά τη δίωξή μου και τη δολοφονία των χαρακτήρων της οικογένειάς μου έως την εκδίωξη-διακοπή των σχέσεών μου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ανθρώπους αυτούς. Δ’ φάση είναι η προσπάθεια των Αράβων να δουν κάτι με εμένα, η Ε’ φάση είναι οι αποφάσεις των Αράβων με τα δικαστήρια. Η έκτη φάση είναι η απόφαση η δική μας να μην προχωρήσει το θέμα και η έβδομη φάση είναι το σήμερα. Ό,τι ζούμε εδώ. Από άρχοντας που ήμουν, καθώς είχα εκατοντάδες έργα να κάνω, σήμερα πρέπει να δουλέψω για να ζήσω όλο αυτόν τον κόσμο. Τα παιδιά μου που είναι άρρωστα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξα ποτέ υπεργολάβος. Ήμουν πάντα κύριος ανάδοχος έργων. Τώρα όταν πηγαίνω να ζητήσω καμία υπεργολαβία μου λένε «επειδή είσαι αυτός που είσαι πως να σου δώσουμε έργα; Είσαι τοξικός». Αυτό το λένε και για τη σημερινή κυβέρνηση και για το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να έλθει στη εξουσία» είπε.
Ο μάρτυρας σε άλλο σημείο της κατάθεσής του είπε: «Άκουσα πως ο Νίκος Παππάς συνάντησε όλους τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρθηκαν για τα κανάλια. Άρα σημαίνει ότι μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο. Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππάς ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: Έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο στο γραφείο μου. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει. Για παράδειγμα μια Βουλγάρα καφετζού . Ερχόταν πίναμε καφέ. Είχα κι έναν γιατρό για το ζάχαρο. Το φοβόταν και εξεταζόμασταν μαζί».
πηγή: protothema.gr