Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή τεσσάρων κατηγορουμένων στη δίκη για την κακοκαιρία «Ιανός», η οποία έπληξε τη Θεσσαλία με επίκεντρο την περιοχή της Καρδίτσας τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή στον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Κώστα Νούσιο και δύο προϊστάμενους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Η ποινή αφορά το αδίκημα της πλημμύρας από αμέλεια λόγω παράλειψης, που προκάλεσε κίνδυνο για ξένη περιουσία και ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα, όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια λόγω παράλειψης, είτε μεμονωμένα είτε κατά συρροή. Επιπλέον, οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, δύο στελέχη της ΔΕΥΑ Καρδίτσας και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, αθωώθηκαν.