Μονάδα Αμερικανών πευζονατών και συγκεκριμένα, η 26η εκστρατευτική μονάδα, προετοιμάζεται για την περίπτωση που διαταχθεί να πλησιάσει το Ισραήλ, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση των δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιοχή, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN. Να σημειωθεί πως η εν λόγω μονάδα είναι μία δύναμη ταχείας αντίδρασης, ικανή να διεξάγει ειδικές επιχειρήσεις. 

Η μονάδα, η οποία βρίσκεται επί του αμφίβιου πλοίου εφόδου USS Bataan, αποτελείται από περισσότερους από 2.000 πεζοναύτες και ναύτες και θα μπορούσε να υποστηρίξει μια εκκένωση μεγάλης κλίμακας. Μεταξύ των βασικών καθηκόντων της αποστολής μιας εκστρατευτικής μονάδας πεζοναυτών είναι οι επιχειρήσεις εκκένωσης και η ανθρωπιστική βοήθεια.

Δεν έχει δοθεί ακόμη τέτοια εντολή στη μονάδα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Όμως αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας έχουν δηλώσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες ότι το Πεντάγωνο θα είναι σε θέση να διοχετεύσει γρήγορα πρόσθετες δυνάμεις και μέσα στην περιοχή ανάλογα με τις ανάγκες, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Λευκός Οίκος: Σε αυτό το στάδιο δεν έχει εντοπιστεί απειλή ενάντια στις ΗΠΑ

Επίσης, την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι «σε αυτό το στάδιο, καμία από τις υπηρεσίες πληροφοριών» δεν έχει εντοπίσει κάποια συγκεκριμένη ένδειξη περί απειλής εναντίον των ΗΠΑ ως απόρροια της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς σε βάρος του Ισραήλ.

«Παραμένουμε σε επαγρύπνηση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι, ιδίως για την προστασία της εβραϊκής και της μουσουλμανικής κοινότητας στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχει επίσης κάποια ένδειξη ότι «άλλοι παράγοντες» εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τη σύρραξη. «Δεν έχουμε δει κανέναν άλλον εξωτερικό παράγοντα που να δηλώνει προθυμία ή ετοιμότητα για επέκταση της σύγκρουσης», πρόσθεσε ο Κίρμπι μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε περισσότερα για