Με βαριά… καρδιά ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι το κόμμα Κασιδιάρη δεν πρέπει να αποκλειστεί από τις εθνικές εκλογές.

Η δήλωση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δεν προκάλεσε έκπληξη. Άλλωστε καταψήφισε τις τροποποιήσεις που μπλοκάρουν την κάθοδο στις εκλογές του νεοναζιστικού μορφώματος που έστησε ο Ηλίας Κασιδιάρης και παρέχουν στη δικαιοσύνη το κατάλληλο οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση εγκληματικών οργανώσεων και καταδικασμένων για συμμετοχή στη διεύθυνση αυτών.

«Όχι, το λέω με βαριά καρδιά. Θα ήθελα να μην υπάρχει το κόμμα Κασιδιάρη, να μην υπάρχει το αυγό του φιδιού, αλλά αυτά παθαίνουμε μετά το 2008. Αλλά δεν είναι ποτέ λύση απέναντι σε κάποιον που θέλει να ακρωτηριάσει τη Δημοκρατία να την ακρωτηριάσεις εσύ εκ μέρους του» είπε χαρακτηριστικά  για να προσθέσει:

«Εμείς, ως ΜέΡΑ25 καταψηφίσαμε την τροπολογία. Δεν υπάρχει τρόπος να φωτογραφίσεις, να ορίσεις τι σημαίνει ναζισμός, τι σημαίνει ρατσισμός, τι σημαίνει αυτό το όνειδος, το μόρφωμα. Πρέπει να τους συντρίψουμε στις κάλπες, στους μαζικούς χώρους, σε όλες τις γωνιές της κοινωνίας, ειρηνικά, βεβαίως, αλλά πρέπει να εξαφανιστούν, γιατί πρέπει να κερδίσουμε τους ανθρώπους που ρέπουν προς το ναζισμό επειδή έχουν μια οργή μέσα τους για όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν, τα οποία δεν μπορούν να τα εκφράσουν αλλιώς».

Αυτό που δεν λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ότι αυτό ακριβώς έκανε η ΝΔ με τις τροποποιήσεις. Το μπλόκο αφορά εγκληματικές οργανώσεις και μέλη αυτών ή και προσώπων που έχουν καταδικαστεί ως αρχηγικά.

Τα υπόλοιπα και οι αναφορές Βαρουφάκη όπως και Τσίπρα δείχνουν απλά το… άπλωμα διχτυών σε ψηφοφόρους της άκρας δεξιάς.