Άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τ΄αυτιά μου, θα μπορούσε να είναι το συμπέρασμα της συνέντευξης που έδωσε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Όπου η «θειά» μου αντιστοιχεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και «τ’ αυτιά μου» αντιστοιχούν σε όσα ακούσαμε από την κ. Γιαμαρέλλου να λέει για τη θεία κοινωνία.

Από τη μία έχουμε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο οποίος  έχει δηλώσει ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται κυρίως μέσω των σταγονιδίων που διασκορπίζονται όταν κάποιος ασθενής βήχει ή φτερνίζεται, αλλά και μέσω του σάλιου.

Από την άλλη έχουμε την πανεπιστημιακή γιατρό που υποστήριξε, σε συνέντευξή της στον Real FM, ότι: «Ανήκω σε αυτούς που θα πήγαιναν στην εκκλησία αλλά θα πρότεινα σε άτομα άνω των 65 ετών που έχουν καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη, προβλήματα με τα νεφρά ή σε ανοσοκαταστολή, μέχρι να εξελιχθεί η ιστορία και να μην έχει γίνει διασπορά κρουσμάτων, να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία από το σπίτι τους από την τηλεόραση».

«Αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο».

Στην ερώτηση αν θα κοινωνούσε στην περίπτωση που στη θεία κοινωνία ο προηγούμενος πιστός είναι προσβεβλημένος από τον κορωνοϊό, η κ. Γιαμαρέλλου απάντησε ότι «θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους».

Ακούστε το ηχητικό:

Η πίστη του καθενός είναι προφανώς απόλυτα σεβαστή, όταν όμως οι «οδηγίες» ενός ειδικού επιστήμονα φαίνεται να στηρίζονται κυρίως σ΄αυτήν και λιγότερο στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καλό θα είναι να θυμάται κάποιος ότι… εν τω άμα και το θάμα…