«Υπάρχουν κάποια ζητήματα -που θα εξετάσουμε και στην πορεία- και ερωτήματα, τα οποία θα αξιολογήσουμε και θα αποφασίσουμε ως επιτροπή, σχετικά με το αν έπρεπε αυτοί οι μάρτυρες να είχαν καταστεί προστατευόμενοι -ειδικά για τον έναν μάρτυρα, δεν έπρεπε να μπει σε καθεστώς τέτοιο».
Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM» για τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων με κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στη διαχείριση της υπόθεσης Novartis.
«Με την πρωτοβουλία της προανακριτικής επιτροπής ήλθαν αυτοί οι δύο μάρτυρες -μέχρι και εντάλματα βίαιης προσαγωγής βάλαμε για να έλθουν να καταθέσουν. Ήταν μέχρι χθες οι μόνες μαρτυρίες, το μόνο αποδεικτικό υλικό, που έβαλε -υπό μία έννοια- σε αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια πρώην πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς, τον κεντρικό τραπεζίτη. Ήταν οι καταθέσεις αυτών των μαρτύρων που δημιούργησαν αυτό το ζήτημα και φτάσαμε εμείς σε ένα σημείο τώρα να εξετάζουμε αν υπήρξε σκευωρία για όλο αυτό το θέμα και αυτό εξετάζει αυτή τη στιγμή η επιτροπή», ανέφερε ο κ. Καραγκούνης, ο οποίος είναι μέλος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής.
«Από εκεί και πέρα», συνέχισε, «έχουμε ζητήσει να έλθουν όλα τα έγγραφα στην επιτροπή κι εκεί υπάρχει μια δυστοκία, μια δυσκολία να έλθουν και μάλιστα κρίσιμα έγγραφα που έχουμε ζητήσει, όλα αυτά τα έχει αιτηθεί η επιτροπή». «Εμείς το μόνο που κάνουμε και μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι η επιτροπή μας με πολύ θεσμικό και σύννομο τρόπο έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα και δεν παρεκκλίναμε ποτέ από τη νομιμότητα και τα όσα ορίζονται από τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Έτσι θα συνεχίσουμε, έρχονται κι άλλες μαρτυρίες, θα καταθέσουν (μάρτυρες) στην επιτροπή μας κι από εκεί και πέρα σύντομα θα έχουμε τα τελικά αποτελέσματα».
Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τη διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού επισήμανε ότι «το ζήτημα είναι να προχωρήσουν οι δομές, να προχωρήσει η διαχείριση συνολικά, γιατί δεν είναι μόνο τα κλειστά κέντρα, είναι η νομοθετική πρωτοβουλία και πόσο γρήγορα θα εκδικάζονται οι υποθέσεις, που τώρα κατά 80% απορρίπτονται σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν».