Στις αρχές Νοέμβριου ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε μια υποτίθεται απροειδοποίητη εμφάνιση του σε εκπομπή στον κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» προανήγγειλε ότι θα κάνει εβδομαδιαίες εκπομπές στο ράδιο. Ωστόσο η υπόσχεσή του ξεχάστηκε.


Ήταν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου όταν ο Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε ότι θα κάνει τακτικές εκπομπές με σκοπό να έρθει σε επαφή με τους πολίτες, να τον γνωρίσουν, να επικοινωνήσει τις θέσεις του κόμματος και να απαντά σε ερωτήματα, ακολουθώντας τα χνάρια του Βασίλη Λεβέντη και του Γιώργου Καρατζαφέρη. Πράγματι την επόμενη εβδομάδα υπήρξε η ώρα του προέδρου στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη «Allegro Μα Με Τρόπο», όπου ο Στέφανος έπαιξε τον ραδιοφωνικό παραγωγό, απατώντας μεταξύ άλλων και σε κάποια ερωτήματα ακροατών.


Έκτοτε η τύχη της ώρας του Προέδρου στο κομματικό ράδιο αγνοείται. Ένα μήνα μετά επήλθε και το οριστικό διαζύγιο με την παραίτηση της Ευγενίας Λουπάκη λόγω κριτικής στον νέο Πρόεδρο, ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης δεν συμμετείχε σε καμία άλλη εκπομπή του κομματικού μέσου, όπως είχε υποσχεθεί. Οι κακές γλώσσες λένε ότι οι δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρει ο νέος Πρόεδρος για τα κομματικά μέσα, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν απολύσεις και βαριές περικοπές, τον έκανε να αποστασιοποιηθεί για κάποιο διάστημα, τουλάχιστον μέχρι να «εξυγιάνει» τον κομματικό μηχανισμό.

Δεν πιστεύει στο ραδιόφωνο


Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν παράλληλα ότι ο Πρόεδρος θα πάρει αποφάσεις για το θέμα και το μέλλον των κομματικών μέσων από το νέο έτος αλλά τελικά.. δεν πιστεύει και πολύ στη δύναμη που έχει το ραδιόφωνο στην εξάπλωση του μηνύματος καθώς προτιμά τα social media. Φυσικά αυτές οι εξάρσεις του Κασσελάκη που ανακοινώνει κάτι και έπειτα το.. ξεχνά, δεν είναι καινούριες και δείχνουν ότι ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί παρορμητικά με το συναίσθημα, δίχως σχέδιο και στρατηγική, ενώ αγνοεί βασικούς κανόνες της πολιτικής κουλτούρας. 


Όλοι θυμούνται, για παράδειγμα, την ανάρτηση που είχε κάνει πριν τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι αν εκλεγεί πρόεδρος, το πρώτο που θα κάνει είναι να περάσει τουλάχιστον μια εβδομάδα με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Μια από τις πολλές υποσχέσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα που ξεχάστηκαν. Έτσι και η ώρα του προέδρου και η καριέρα του Στέφανου ως ραδιοφωνικού παραγωγού έληξε σύντομα και άδοξα.