Δύο διαφορετικοί κόσμοι, αυτοί της υγείας και της αυτοκινητοβιομηχανίας έρχονται πιο κοντά, καθώς πρωτοβουλία της Hyundai χρησιμοποιεί πρόγραμμα όπου αναλύει τους τραυματισμούς εντός αυτοκινήτου μέσω ενός αλγόριθμου.
Τα στοιχεία που μπαίνουν σε ανάλυση είναι ο σωματότυπος του τραυματία και άλλα χαρακτηριστικά (προϊστορικό υγείας και τα συστήματα που λειτούργησαν), ώστε να υπάρξει άμεσα η ανάλογη ενημέρωση των διασωστών.
Μια πληθώρα αισθητήρων σε συνεργασία με την τεχνολογία MDGo (μια ισραηλινή start-up εταιρεία που ειδικεύεται σε συστήματα ιατρικής τεχνητής νοημοσύνης) θα είναι σε θέση να στέλνει στις ομάδες διάσωσης πληθώρα δεδομένων, όπως πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος τραυματισμού και ποια συστήματα ασφαλείας ενεργοποιήθηκαν. Βασικά, η καινοτομία αυτή θα εξασφαλίσει πολύτιμο χρόνο που θα επιτρέψει στις ομάδες διάσωσης να αξιολογήσουν το μέγεθος του τραυματισμού και να προετοιμάσουν κατάλληλα το απαιτούμενο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό πριν φθάσουν στο σημείο του ατυχήματος.
Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ερμηνεύει τα δεδομένα του ατυχήματος και συγκεντρώνει πλήθος πληροφοριών σχετικά με τους επιβάτες και το όχημα. Μέσα σε επτά δευτερόλεπτα από την πρόσκρουση αποστέλλεται στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μια λεπτομερή ανάλυση με ιατρικούς όρους των ενδεχόμενων τραυματισμών των επιβατών. Επιπρόσθετα, η νέα τεχνολογία θα ενισχύσει τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας των οχημάτων της Hyundai.
Αυτή η νέα συνεργασία που επικεντρώνεται στον πελάτη ακολουθεί άλλες συνεργασίες της Hyundai με τον κλάδο της ιατρικής, όπως η ανάπτυξη και μελλοντική διάθεση του πρώτου παγκοσμίως συστήματος αερόσακων πολλαπλών συγκρούσεων καθώς και μια πρωτοποριακή τεχνολογία που βοηθά τους οδηγούς με προβλήματα ακοής.
Επιπλέον, η Hyundai παρουσίασε πέρυσι στην Κορέα μια ακόμη ιατρική καινοτομία, χρησιμοποιώντας το όχημα κυψελών καυσίμου NEXO, το οποίο ταξιδεύοντας αυτόνομα επικοινωνεί με ιατρούς και μεταφέρει ιατρικές πληροφορίες για τους επιβάτες σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού παλμού.
(Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)