Το ατόπημα της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, ως προς την ονομασία της χώρας, αποτέλεσε μία ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εξορκίσει τις αρνητικές συνέπειες από την κακή συμφωνία για τη χώρα μας. Ωστόσο, η εμμονή του με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών βαθαίνει το ρήγμα με την κοινωνία, ξεκαθαρίζοντας ακόμα μία φορά την ατζέντα του κόμματος.

Προφανώς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ιδεοληπτικό του μικρόκοσμο υστερεί πολιτικής ευελιξίας και βαθαίνει το ρήγμα με την κοινωνία, πιστεύοντας πως οι πολίτες ενστερνίζονται τις δικές τους απόψεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τι έκανε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ; Αντί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και πώς διαμορφώνεται η κατάσταση με τη γειτονική χώρα, σπεύδει να καταθέσει πρόταση νόμου για την άμεση κύρωση των μνημονίων, που άπτονται της Συμφωνίας των Πρεσπών, προκειμένου να μη θεωρηθεί άκυρη. 

Πραγματικά γιατί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και βιασύνη για την κύρωση μίας κακής συμφωνίας, όπως αποδείχτηκε; Γιατί τόσο μεγάλο άγχος μην ακυρωθεί η συμφωνία αυτή, τη στιγμή μάλιστα που η γειτονική χώρα δεν σέβεται τους όρους της;