Από τις γαλλικές επαναστάσεις του 1848 και τον ισπανικό εμφύλιο, όταν και απέκτησε ιδεολογικό προσανατολισμό, μέχρι και σήμερα η υψωμένη γροθιά αποτέλεσε ένα είδος συμβόλου αντίστασης. Ειδικά από τον ισπανικό εμφύλιο και μετά, η Αριστερά φρόντισε να το οικειοποιηθεί, παρότι η χρήση του για θέματα ρατσισμού για παράδειγμα ήταν συχνή και πιο εμβληματική. Πλέον έχει περάσει σε άλλες διαστάσεις.Η υψωμένη γροθιά γίνεται το σύμβολο της… επανάστασης, του κινήματος που χτίζει ο Στέφανος της Ελλάδας. Και το οποίο ξεκινά από τα μπουζούκια. Όχι, δεν είναι αστείο. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει πως χτίζει… κίνημα. Και έχει σηκώσει και bandiera rossa στην υπεράσπιση των αδυνάτων με τα δισεκατομμύρια που θα διαθέσει και που ενδεχομένως να έχει πάρει από τον Αρτέμη Σώρρα και τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής.

Και η υψωμένη γροθιά γίνεται το σύμβολό του. Μόνο που όπως φαίνεται η… επανάσταση άρχισε από τα… μπουζούκια. Το κίνημα ξεκίνησε να χτίζεται από τη σουίτα νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στο οποίο εμφανίζεται γνωστός τραγουδιστής, με τον οποίο είχε πρόσφατα βρεθεί σε εστιατόριο. Οι φωτογραφίες έχουν κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο σύζυγός του Τάιλερ Μακμπέθ εμφανίζονται να παρακολουθούν τον γνωστό αοιδό.Και κάπου εκεί, ίσως σε κάποιο τραγούδι με επαναστατικούς ανατρεπτικούς στίχους, ο Στέφανος της Ελλάδας σήκωσε το χέρι και με την παλάμη σχημάτισε γροθιά. Αυτήν την επαναστατική, την ανατρεπτική, την κινηματική, μπερδεύοντας για πολλοστή φορά την πραγματικότητα -το πού βρίσκεται- με το πολιτικό του περιτύλιγμα.

Πού να ήξεραν όλοι αυτοί που πράγματι αγωνίσθηκαν ότι τελικά το κίνημα για να στεριώσει θέλει λεφτά -αλήθεια, πού είναι εκείνο το πόθεν έσχες που θα δινόταν στη δημοσιότητα πριν από τις ευρωεκλογές- γαρίφαλλα και σουίτες στα μπουζούκια. Ναι, οι αστοί έπαιζαν πάντα έναν ρόλο. Είτε ηγετικό είτε καθοδηγητικό. Αλλά μάλλον η περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη δεν ανήκει σε αυτού του είδους την αστική τάξη.Τέλος πάντων. Είτε γάμοι εφοπλιστών, είτε σπίτια εκατομμυρίων στο Κολωνάκι -στο πλαίσιο της εκ των έσω κατεδάφισης της ελίτ μάλλον- είτε μπουζούκια, η επανάσταση ξεκίνησε.Venceremos σύντροφοι, ή αλλιώς «αφού σε βρήκα δεν σε αφήνω…»