Εικόνες καταστροφής στο 15ο Λύκειο Αθηνών μετά τις… επαναστατικές ασκήσεις των μαθητών με τις παραδοσιακές πια καταλήψεις, κληρονομιά της παρέας του Αλέξη Τσίπρα από τα νεανικά τους χρόνια.

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το tomanifesto.gr είναι χαρακτηριστικές του «έργου» των επίγονων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις αμηχανίας που κυριαρχεί στην διδακτική κοινότητα με πολλούς διευθυντές να αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να αναζητούν ασπίδα προστασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα διευθυντής άλλου λυκείου της Αττικής που όταν οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να καλέσει τον δήμαρχο να ζητήσει βοήθεια αντί να καλέσει την αστυνομία – ως όφειλε λόγω αρμοδιοτήτων- και να τερματίσει την αυθαιρεσία.

Πίσω στο 15ο Λύκειο Αθηνών στην Κυψέλη όπου οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν μέσα στο σχολείο αναρχικούς αλλά και έναν προσφάτως αποφυλακισθέντα για υπόθεση ναρκωτικών. Αυτοί «κρύβονταν» πίσω από μαθητές ίσως μεταφέροντας και την τεχνογνωσία. Το αποτέλεσμα: Σπασμένες πόρτες, θρανία και υπολογιστές, σκουπίδια παντού και βανδαλισμοί.

Και σήμερα θα κληθεί η αρμόδια σχολική επιτροπή και ο Δήμος Αθηναίων να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν για να λειτουργήσει εκ νέου το σχολείο. Με χρήματα που προορίζονται για τη βελτίωση των υποδομών, προφανώς σε βάρος των πολλών.

Απλά επειδή κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια.

Δείτε τις φωτογραφίες: