Ως γνωστόν, στο μόνο που συμφωνούμε όλοι είναι πως διαφωνούμε σε όλα. Κάτι είναι κι αυτό, δεν το λες και λίγο.

 

Γράφει ο Γρηγόρης Ψαριανός

 

Πολυχρόνιο διάγγελμα

Λοιπόν, Ελληνίδες, Ελληνες, αγαπητοί μας φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες, πατριώτες, δημοκράτες, άντρες, γυναίκες και λοιπά, νέοι, γέροι και αγαπητά μας παιδιά,
Καλώς τους!

Καλή χρονιά, καλή βδομάδα, καλά κρασιά, καλώς ήρθατε και καλώς σας βρήκαμε.

Είπαμε να ξεκινήσουμε να τα λέμε, εδώ, απ’ αυτήν τη σελίδα, σαν Μανιφέστο και σαν Επισκεπτήριο. Σαν συνταγή για όσα μπορούμε να κάνουμε ή σαν προειδοποίηση για όσα μπορούμε να πάθουμε, χωρίς τίποτα απ’ τα δύο να είναι υποχρεωτικό, αφού καθένας είναι ελεύθερος να κάνει του κεφαλιού του, καθένας μας μπορεί να καταστραφεί όπως γουστάρει.
Ελληνες είμαστε, αφού…
Κανένας κερατάς δεν θα μας υποδείξει τι πρέπει και τι δεν πρέπει –πολλώ δε μάλλον εγώ– που θα πει αν γουστάρουμε κολυμπάμε για να περάσουμε απέναντι, αν όχι πλατσουρίζουμε εντός και επί τα αυτά ή, ακόμα, οι πιο μάγκες, γάτοι, ηρωικοί, γενναίοι και υπερήφανοι ως Ελληνες, πνιγόμαστε επιτόπου να ησυχάσουμε μια ώρα αρχύτερα, για να μη μας τρώει και η αγωνία.
Ως γνωστόν, στο μόνο που συμφωνούμε όλοι είναι πως διαφωνούμε σε όλα. Κάτι είναι κι αυτό, δεν το λες και λίγο. Α, επίσης συμφωνούμε όλοι και σε κάτι ακόμα. Οτι για όλα τα κακά που μας έχουν βρει φταίνε οι άλλοι, οι ξένοι, που μας ζηλεύουνε και μας κουτσομπολεύουνε, ενώ αντιθέτως όλα τα μεγάλα κατορθώματα τα καταφέραμε εμείς οι ίδιοι, μόνοι μας, παρόλο που οι μισοί στραβοκοιτάζουμε τους άλλους μισούς, διότι είναι απέναντί μας, οχτροί, δεξιοί ή αριστεροί, προδότες, πουλημένοι, απάτριδες, κομμούνια, ταγματασφαλίτες, θεούσες, αντίχριστοι ή γιεχωβάδες, πρασινοφρουροί, στρέιτ ή γκέι, αναρχομπάχαλοι, χουντοβασιλικοί, πράχτορες, γαύροι ή βαζέλες.
Εχουμε κι εμείς, ως σοφός και περιούσιος λαός, τα θεματάκια μας, δηλαδής.

Το λοιπό, που ’λεγε κι ο μπάρμπ’ Αλέκος στα κατσικοπουρνέικα γούπατα, εδώ ήρθαμε, εδώ είμαστε κι από δω θα τα λέμε και θα πλακωνόμαστε, με ηρωισμό και αυταπάρνηση, ώσπου να φάει η μύγα σίδερο κι ο ένας τον άλλον. Διότι υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας, πρωτίστως, αμυνόμεθα του πατρίου εδάφους, αν με εννοείτε.

Κι αν αυτές οι ιδέες μας δεν σας αρέσουν, έχουμε κι άλλες.
Ποτέ δεν ξεμείναμε από ιδέες και τέτοιες αηδίες.
Γκέγκε;
Καλό βόλι, πουλάκια μου, και μη μασάτε.
Δεν είναι για μας τα εύκολα, είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα εμείς, ρε!

Ολα εδώ θα μείνουνε. Χάρηκα πολύ.