Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που αξίζει να δοκιμάσετε…
Συστατικά
- 1.200 γρ. γλυκοπατάτα
- αλάτι
- πιπέρι
- 60 γρ. ελαιόλαδο, (10 γρ. + 50 γρ.)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 30 γρ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. μέλι
Μέθοδος εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ. Τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, 10 γρ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάνε παντού τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της γλυκοπατάτας.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα κομμάτια να κρυώσουν.
- Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια, ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τα φιστίκια Αιγίνης.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξίδι με 50 γρ. ελαιόλαδο και το μέλι με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα κομμάτια γλυκοπατάτας που έχουν κρυώσει, τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, τα φιστίκια Αιγίνης, και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά με το μείγμα μελιού.
- Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
Πηγή: https://akispetretzikis.com/el/categories/salates/glykopatatosalata