Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που αξίζει να δοκιμάσετε…
Συστατικά
  • 1.200 γρ. γλυκοπατάτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο, (10 γρ. + 50 γρ.)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 30 γρ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. μέλι

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ. Τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, 10 γρ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάνε παντού τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της γλυκοπατάτας.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα κομμάτια να κρυώσουν.
  • Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια, ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τα φιστίκια Αιγίνης.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξίδι με 50 γρ. ελαιόλαδο και το μέλι με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα κομμάτια γλυκοπατάτας που έχουν κρυώσει, τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, τα φιστίκια Αιγίνης, και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά με το μείγμα μελιού.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Πηγή: https://akispetretzikis.com/el/categories/salates/glykopatatosalata