Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση και αυτό δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει ερωτήματα για την επόμενη ημέρα του κόμματος στην περίπτωση που το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών επιβεβαιώσει αυτά τα ευρήματα. 

Για το αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα χρεωθεί ένα τέτοιο κακό αποτέλεσμα απάντησε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, και αυτό που είπε θα μπορούσε να θεωρηθεί προειδοποιητική βολή προς τον νέο πρόεδρο. «Στο απίθανο ενδεχόμενο που θα συνέβαινε κάτι τέτοιο θα πρόκειται προφανώς για αποτυχία της νέας ηγεσίας» είπε ο κ. Τσίπρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1». 

Ο Γιώργος Τσίπρας μίλησε για «κέντρα» που επιθυμούν τη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς φυσικά να γίνει πιο συγκεκριμένος. «Να σας θυμίσω το 2015 μπορεί μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου κανείς να μην νοιάστηκε για το τι θα απογίνει η ομάδα τότε του Λαφαζάνη αλλά μέχρι τις εκλογές και οι δημοσκοπήσεις ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικές για το νέο εγχείρημα τότε που προέκυψε μέσα από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε ένα ορισμένο σπρώξιμο προς τα εκεί. Υπάρχει μεγάλη επιθυμία δυναμικών κέντρων όσο γίνεται να αποψιλωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε.