Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου. Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την επικείμενη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, ο νεοφώτιστος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πόρτα της εξόδου προς τα (ιστορικά, κυρίως) στελέχη των συνιστωσών, τονίζοντας ότι είναι το πολιτικά και ηθικά σωστό πράγμα να κάνουν.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αποδίδει σε αυτά τα στελέχη, την προσπάθεια αποδόμησης του Στέφανου Κασσελάκη. Η προσπάθεια αποδόμησης πάντως, προϋποθέτει την ύπαρξη δομής. Και ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκάθαρα στερείται αυτής: δηλώνει αριστερός και στον ΣΕΒ μιλάει για stock-options, λέει ότι θέλει να ενώσει την προοδευτική παράταξη και ταυτόχρονα καταφέρεται εναντίον του Σημίτη -την ίδια στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος τοποθετείται δημοσίως υπέρ ενδεχόμενης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- και γενικότερα υιοθετεί θέσεις αντικρουόμενες, οι οποίες δεν συνιστούν ότι υπάρχει δομημένη πολιτική πρόταση. Ο άνθρωπος θα ταίριαζε καλύτερα σε πρωινάδικο - ή έστω σε ένα ριάλιτι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική σκέψη σε αυτά που πράττει ο Στέφανος Κασσελάκης. Διότι στον πυρήνα των δηλώσεών του βρίσκει κανείς ενωτικές αερολογίες και ευχολόγια, παντρεμένα με τις ιδεοληψίες και την εχθροπάθεια της ηγετικής του ομάδας. Είναι ένας ευειδής «μπροστινός» του πολακισμού και τίποτε παραπάνω. Συνεπώς, δεν υπάρχει κάτι προς αποδόμηση.

Η δήλωση Γαβρήλου

Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Ένα σύντομο σχόλιο για της εξελίξεις θα θέλαμε, γιατί δεν μας αφήνετε να αγιάσουμε, κάθε μέρα τσακώνεστε μεταξύ σας». 

Γίωργος Γαβρήλος: «Δεν είναι έτσι, είναι ένα κόμμα, έχει έντονο διάλογο και συζητήσεις (...) θα κάνουμε την κεντρική μας επιτροπή το Σαββατοκύριακο, πορευόμαστε προς το συνέδριό μας, νομίζω ότι πρέπει να συζητήσουμε όλα τα πολιτικά, ιδεολογικά, οργανωτικά και προγραμματικά ζητήματα, να μπουν μέσα στα όργανα. Όποιος πραγματικά νομίζει ότι δεν μπορεί να συμβαδίσει σε αυτόν τον δρόμο - και τις πολιτικές αποφάσεις που θα πάρει και η κεντρική επιτροπή και το συνέδριό μας, ασφαλώς είναι και ηθικά και πολιτικά ορθό να αποχωρήσει. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μένει μέσα, να αποδομεί τον εκλεγμένο πρόεδρο, είτε το ίδιο μας το κόμμα.  

Χριστίνα Βίδου: «Εσείς λέτε να αποχωρήσει μόνος του, ή να ανοίξει την πόρτα ο πρόεδρος του κόμματος;»

Γιώργος Γαβρήλος: «Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Αυτό μας ενδιαφέρει και δουλεύουμε για την ενότητα του κόμματος. Αλλά, αν υπάρχουν πολιτικά ζητήματα που δεν μπορούν να υπάρχουν γεφυρώσεις, πολιτικά και ηθικά είναι σωστό ο καθένας να πάρει τις αποφάσεις του».

Χριστίνα Βίδου: «Πολιτικά, θα πρέπει να πάρει την απόφαση ο πρόεδρος του κόμματος, να προχωρήσει στην διαδικασία της αποχώρησης των συγκεκριμένων προσώπων;»

Γιώργος Γαβρήλος: «Οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει και είναι μέσα στα όργανα - και οι διαδικασίες των τεσσάρων διαγραφών, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία (...) κάποιοι σύντροφοι ξεπέρασαν τα όρια. Όταν σε δημόσια πάνελ ακούγεται και το όνομα ενός κόμματος που ετοιμάζονται να δημιουργήσουν, ακούγονται προσωπικοί χαρακτηρισμοί που δεν έχουν να κάνουν με πολιτικά ζητήματα, νομίζω ότι εκεί ξεπερνιούνται τα όρια, υπάρχει μια στοχευμένη αποδόμηση του προέδρου που έχει επακόλουθα και στο ίδιο μας το κόμμα και στη δουλειά που κάνουμε εμείς στη Βουλή».