Αυστηρές ποινές θα αντιμετωπίζουν οι γονείς που δεν ασκούν σωστή εποπτεία στα παιδιά τους, όταν αυτά διαπράττουν αδικήματα. 

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος είπε στον ΣΚΑΪ ότι «πρέπει οι γονείς να δείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα στο μεγάλωμα των παιδιών τους και στην εποπτεία που πρέπει να ασκούν. Αν δεν την ασκούν καλά και τα παιδιά είναι "αδέσποτα", και εξ' αυτού του λόγου προκαλούνται παράνομες πράξεις τότε οι γονείς θα αντιμετωπίσουν αυστηρές ποινές». 

Ο υπουργός είπε ότι οι ποινές θα περιλαμβάνουν και πρόστιμα και ποινές φυλάκισης, ενώ μίλησε και για τα αναμορφωτικά μέτρα που προβλέπονται από τον νέο Ποινικό Κώδικα. «Στα αναμορφωτικά μέτρα που επιβάλλει το δικαστήριο στα παιδιά είναι να εντάσσονται αυτά σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες υπό την εποπτεία προπονητών και με συγκεκριμένα προγράμματα. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια σύσκεψη για αυτό το θέμα με το υπουργείο Αθλητισμού στο υπουργείο Δικαιοσύνης και για αυτό το θέμα εξεδήλωσαν ενδιαφέρον οι μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Το δεύτερο μέτρο που ψηφίσαμε και εξετάζουμε πώς θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού είναι η συμμετοχή σε οργανωμένες πολιτιστικές δράσεις. Παρουσίασε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού σε ένα συνέδριο ένα παιδί που μουτζουρώνει και καταστρέφει μνημεία. Αυτό είναι αδίκημα. Ένας έξυπνος τρόπος είναι να οδηγήσεις αυτό το παιδί κάπου αλλού, να το βάλεις να δουλέψει μαζί με τους συντηρητές έργων τέχνης. Το τρίτο μέτρο είναι το παιδί να προσφέρει κοινωφελή εργασία, να δουλέψει για παράδειγμα στον Εθνικό Κήπο με τα συνεργεία του δήμου και να φροντίζει τα δέντρα».