Πρωινό, εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό!
Ο Άκης Πετρετζίκης σερβίρει γιαούρτι με καρότο και μήλο:
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 3 καρότα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
- ¼ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί
- 1 μήλο κόκκινο + έξτρα φέτες, για το σερβίρισμα
- 1 πρέζα κανέλα, για το σερβίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
- Κόβουμε τα καρότα σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μλπέντερ μαζί με το γιαούρτι, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το αλάτι και το ξίδι.
- Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθούν τα καρότα και να έχουμε ένα πορτοκαλί ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Καθαρίζουμε το μήλο από τη φλούδα και τα σπόρια. Το κόβουμε σε κυβάκια 0,5 εκ., τα προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι, και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με μήλο κομμένο σε φέτες και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Πηγή: akispetretzikis.com