Οι επερχόμενες εκλογές για την εκλογή αντιπροσώπων του ΤΕΕ σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο έχουν ιδιαίτερη σημασία καθότι αποτελεί τον μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας και λειτουργεί ως θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας.

Σε τοπικό επίπεδο στοχεύουμε στον επαναπροσδιορισμό και εκσυγχρονισμό της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Πιστεύουμε στον συμμετοχικό και συλλογικό τρόπο λειτουργίας καθότι η «ενός ανδρός αρχή» είναι ξεπερασμένη και ιστορικά αποδεδειγμένα οδηγεί πάντα στην απαξίωση των θεσμών.

Σκοπός της δημιουργίας της ομάδας μας στη ΔΚΜ από συναδέλφους με αποδεδειγμένη εμπειρία από όλο το φάσμα εργασιών του τομέα μας, είναι να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο διοίκησης που θα πλαισιώνει και θα συμβουλεύει τον επικεφαλής με άρτια τεκμηριωμένες απόψεις. Το ΤΕΕ οφείλει να βρίσκεται πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και όχι να «σέρνεται» πίσω από αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται διαμοιρασμός θεματικών ενοτήτων σε συναδέλφους (όπως π.χ τοπικά πολεοδομικά σχέδια, φυσικές καταστροφές-διαχείριση κινδύνων, έργα υποδομών, επικοινωνία με απλούς πολίτες, θέματα βιομηχανίας, θέματα ΑΠΕ, θέματα περιβάλλοντος) που απασχολούν την τοπική κοινωνία και κατάθεση προτάσεων με συγκεκριμένο αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο.

Η μοναδική δική μας δέσμευση απέναντι στους συναδέλφους μηχανικούς,αλλά και την τοπική μας κοινωνία είναι ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στις ευθύνες που μας αναλογούν ώς μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ευβοίας. Με συνέπεια, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν.

*Ο Γιάννης Σαλταγιάννης είναι Τοπογράφος Μηχανικός Υποψήφιος - Επικεφαλής Συνδυασμού της ΔΚΜ για την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Εύβοιας