Ανυπομονησία για τα γκάλοπ

Με μεγάλο ενδιαφέρον και ανυπομονησία έχουν αρχίσει άπαντες να ομιλούν για τα γκάλοπ που θα διεξαχθούν στα τέλη Αυγούστου. Και αυτό γιατί θα μετρηθεί ένα νέο δεδομένο, πλέον των συνηθισμένων: η υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη με τη νόμιμη επισύνδεση της ΕΥΠ, αλλά και η απόπειρα παράνομης παγίδευσης του κινητού με το λογισμικό Predator. Το ενδιαφέρον των ευρημάτων θα επικεντρωθεί σε δύο σημεία. Κατά πρώτον, εάν η αξιωματική αντιπολίτευση πιστώνεται την –όποια– φθορά της κυβέρνησης, διότι εδώ και τρία χρόνια υπάρχει μία παταγώδης αποτυχία στο να καρπωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ έστω ένα μικρό ποσοστό, με αποτέλεσμα η διαφορά με τη ΝΔ να παραμένει χαοτική. Κατά δεύτερον, εάν όλη αυτή η βαβούρα της υπόθεσης των παρακολουθήσεων θα έχει θετικό αντίκτυπο (και σε τι βαθμό) στο ΠΑΣΟΚ. Εάν δεν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, είναι βέβαιο πως η σοβούσα κρίση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θα πυροδοτήσει αντιδράσεις για τους χειρισμούς της ηγεσίας στο θέμα των παρακολουθήσεων.

 

Νησίδες… ηλιθιότητας

Μέγα ζήτημα ανέκυψε το τριήμερο με μερικές δεκάδες μετανάστες, οι οποίοι φέρονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Εβρου. Οι ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι, με βάση χάρτες της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (ΓΥΣ), η νησίδα ανήκει στην Τουρκία, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι έψαξε αλλά δεν εντόπισε τίποτα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραχωρεί ελληνικό έδαφος (!) στην Τουρκία, ο Κρίτων Αρσένης δημοσιοποίησε ένα screen shot από την τουρκική έκδοση του Google Earth ως «επίσημο χάρτη της ΓΥΣ» (!), γνωστές και μη εξαιρετέες ΜΚΟ επικαλέστηκαν το Κτηματολόγιο (!) για να αποδείξουν την ελληνικότητα της νησίδας. Και όσο αυτά συνέβαιναν, ουδείς επαγγελματίας ευαίσθητος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να είναι εγκλωβισμένοι επί 30 ημέρες (!) 40 άνθρωποι πάνω σε νησίδα με γύρω-γύρω 12 πόντους νερό, να έχουν καθ’ όλη την παραμονή τους στη νησίδα τηλεοπτική κάλυψη, φαγητό, νερό, φορτισμένα τηλέφωνα και ίντερνετ και στο τέλος να εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια με φουσκωτή βάρκα!

 

Ας πάει ως την πηγή

Διαβάζω ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γιόρτασε τον Δεκαπενταύγουστο με τους ομογενείς στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «οι Ελληνες της διασποράς πρωταγωνιστούν στην οικονομική, κοινωνική και επιστημονική ζωή των χωρών που διαβιούν, γι’ αυτό και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της πατρίδας μας». Εγώ απλώς να ενημερώσω τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι επ’ ευκαιρία της επισκέψεως στον Καναδά, μπορεί να μεταβεί στο –διάσημο πλέον– Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο, το οποίο είναι το πρώτο ερευνητικό κέντρο που ασχολήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 με τις παρακολουθήσεις μέσω του λογισμικού Predator σε κυβερνητικούς και μη αξιωματούχους, ώστε να ενημερωθεί αυτοπροσώπως για τον τρόπο λειτουργίας του. Αλλωστε, αεροπορικώς, το Τορόντο μία ώρα δρόμος είναι από το Μόντρεαλ.

 

Οι υποκλοπές στο ΚΚΕ

Το 2016 το ΚΚΕ κατήγγειλε «περίεργες» συνακροάσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο στον Περισσό από άγνωστο τρίτο κέντρο, όπως ανέφερε η ανακοίνωση. Η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Στο πλαίσιο της έρευνας, τόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όσο και η ΑΔΑΕ προέβησαν σε ελέγχους στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ και διεπίστωσαν «παραποιημένη προέλευση δεκάδων κλήσεων από 13 διεθνή προθέματα με συνέπεια ο εντοπισμός των καλούντων να είναι δυσχερής έως αδύνατος». Το modus operandi της διαδικασίας υποκλοπής του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ έχει σατανικά πολλές ομοιότητες με τις διαδικασίες παγίδευσης που χρησιμοποιούν τα λογισμικά υποκλοπής όπως πχ. το Predator και κατά τούτο θα πρέπει να διερευνηθεί εκ νέου η συγκεκριμένη υπόθεση για να εξακριβωθεί ποιος έκανε τις υποκλοπές και εάν η ΕΥΠ είχε βαθμό εμπλοκής.

 

Οι παρακολουθήσεις υπουργών και ο… Κινέζος

Εάν κάποιος που δεν παρακολουθεί την ελληνική επικαιρότητα (ας πούμε ένας Κινέζος…) αρχίσει να ενημερώνεται σήμερα από τον ελληνικό Τύπο που πρόσκειται ή ανήκει ιδιοκτησιακά στην Αριστερά, θα μείνει ενεός από την «κατάρρευση του κράτους δικαίου», τη δράση «παρακράτους της Δεξιάς» και την απόπειρα «στησίματος καθεστώτος Μητσοτάκη». Εάν δε ο Κινέζος φίλος μας αναρωτηθεί εάν όλα αυτά εμφανίστηκαν στην ελληνική πολιτική ζωή το 2022 και μπει στον κόπο να κάνει μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο (Google Search το λένε εδώ στο χωριό που είμαι), θα διαπιστώσει ότι κατά την τετραετία 2015-19 συνέβαιναν τέρατα και σημεία και ο ευαίσθητος σήμερα Τύπος τα απέκρυπτε συστηματικά.

Μέχρι στιγμής τρεις υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Βαρουφάκης, Λαφαζάνης, Βαλαβάνη) έχουν καταγγείλει δημοσίως και κατ’ επανάληψη ότι τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ και άλλα «κέντρα εξουσίας» ενόσω ασκούσαν τα υπουργικά τους καθήκοντα. Τέως υπουργός Εξωτερικών (Κοτζιάς) έχει καταγγείλει ότι η ΕΥΠ επί Τσίπρα παρακολουθούσε τους πάντες. Δημοσιεύματα τα οποία όχι μόνο δεν διαψεύστηκαν, αλλά επιβεβαιώθηκαν με δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψαν ότι το 2016 επαρακολουθείτο βουλευτής των ΑΝΕΛ με εμπλοκή σε κύκλωμα νονών της νύχτας και ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ολα αυτά θα τα βρει πολύ εύκολα ο Κινέζος φίλος μας. Ωστόσο, σήμερα θα τον κάνω ελαφρώς σοφότερο με δύο ακόμα λιγότερο γνωστές υποθέσεις.

Πρώτη υπόθεση: Στις 6.10.2019 η εφημερίδα «Μπαμ στο ρεπορτάζ» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο «Παραδικαστικό για οικόπεδα έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Διάλογοι-Σοκ – Παρακολουθούσε τους υπουργούς η ΕΥΠ του Ρουμπάτη». Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «στις 31.1.2016 έχει καταγραφεί συνομιλία μεταξύ τότε υφυπουργού και τοπογράφου που εμπλέκεται σε ποινικές υποθέσεις και έχει άγχος. Ο υφυπουργός τον καθησυχάζει και του λέει ότι κάνουν μεγάλες προσπάθειες να μπει ο φάκελος στο αρχείο από την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος». Το δημοσίευμα αυτό ουδόλως σχολιάστηκε από την λαλίστατη Αριστερά.

Δεύτερη υπόθεση: Στις 21.9.2019 η εφημερίδα «Παραπολιτικά» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο «Μυστικές υπηρεσίες κλείδωσαν τον Μίμη – ΕΥΠ και Ισραηλινοί άκουσαν τον Παπαγγελόπουλο – Εμπλοκή δύο πρώην υπουργών». Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «ο «κοριός της ΕΥΠ, σε ανύποπτο χρόνο, έχει συλλέξει πληθώρα συνομιλιών που έχουν πρωταγωνιστή τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ακόμα δύο πρώην υπουργούς που απασχολούνταν με εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις και άλλα πρόσωπα που, όπως αποδεικνύεται, συνεργάζονταν στενά με τον πρώτο». Ούτε και αυτό το δημοσίευμα σχολιάστηκε.