Πάμε να στρώσουμε κυριακάτικο τραπέζι με γαρίδες φούρνου!

Υλικά

  • 700 γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 γρ. κρόκος Κοζάνης σε σκόνη, διαλυμένος σε 500 ml καυτό νερό για 30 λεπτά
  • 1 αβοκάντο, σε μικρά καρέ
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε κυβάκια
Το ρύζι στον φούρνο γίνεται πιο σπυρωτό και με πιο ευχάριστη γεύση. Αρωματισμένο, μάλιστα με σαφράν αναδεικνύει τη φίνα γεύση των γαρίδων.
Πηγή: gastronomos.gr