Ένα από τα βασικά διλήμματα των εκλογών που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες πολύ σύντομα στις κάλπες είναι το «Μητσοτάκης ή Τσίπρας»; Αξίζει λοιπόν να αναλύσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της σύγκρισης και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα που έχουν αναμφισβήτητα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Γράφει ο Φώτης Καρύδας

 

Ο σημερινός πρωθυπουργός είναι γνωστός για τη συνέπεια λόγων και πράξεών του, την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Ειδικότερα: μείωσε τους φόρους και την ανεργία, έφερε σημαντικές επενδύσεις, μείωσε σημαντικά τις μεταναστευτικές ροές και έδειξε το 2020 με πυγμή και θάρρος στον Εβρο πως κανείς δεν μπορεί να παίξει με την Ελλάδα.

Κατ’ επέκταση, έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας με τη σύναψη σημαντικών συμμαχιών, η ψηφιακή επανάσταση στο κράτος κάνει τη ζωή των πολιτών ευκολότερη, τα ρεκόρ στον τουρισμό διαδέχονται το ένα το άλλο και όλα αυτά σε μια κυβερνητική θητεία κατά τη διάρκειας της οποίας η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με δύο παγκόσμιες κρίσεις.

Από την άλλη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας δεν διακρίνεται για τη συνέπεια λόγων και πράξεων του. Εκανε σύνθημα το σκίσιμο του μνημονίου το μακρινό 2012. Στη συνέχεια δίχασε τους Ελληνες με ένα αχρείαστο δημοψήφισμα το 2015.

Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν σεβάστηκε την πλειοψηφία και έφερε το πιο δυσβάσταχτο μνημόνιο για τη χώρα. Στοχοποίησε τη μεσαία τάξη με δυσβάσταχτους φόρους και δεν υλοποίησε σχεδόν καμία από τις προεκλογικές εξαγγελίες του. Η Ελλάδα απομονώθηκε διεθνώς και η οικονομία ήταν διαρκώς σε ύφεση. Σημαντικά έργα όπως το Ελληνικό παρέμεναν μπλοκαρισμένα και καμία εταιρεία-κολοσσός δεν εμπιστεύτηκε την Ελλάδα με πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως στην πολιτική είναι όλοι ίδιοι. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Αρκεί να διαβάσει κανείς τις παραπάνω γραμμές. Μητσοτάκης vs Τσίπρας, σημειώσατε άσο!