Γράφει ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

 

Η κοινωνική κουζίνα «Ο Αλλος Ανθρωπος» είναι μία αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα, μία πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης που ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα. Η ομάδα του «Αλλου Ανθρώπου» μαγειρεύει φαγητό σε δημόσιους χώρους της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, με κέντρο τον χώρο που διαθέτει στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 109 στο Μεταξουργείο.

Αποφάσισαν να μαγειρεύουν το φαγητό στον κόσμο, για να έρθουν πιο κοντά στους ανθρώπους και να σπάσουν την ντροπή που πιθανότατα να ένιωθε κάποιος όταν θα του μοίραζαν μαγειρεμένο φαγητό. Το βασικό τους σύνθημα είναι το ακόλουθο: «Μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί»! Μέχρι σήμερα, «Ο Αλλος Ανθρωπος» και οι εθελοντές του έχουν προσφέρει πάνω από 12 εκατομμύρια μερίδες φαγητού σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο www.oallosanthropos.com μπορεί να βρει κανείς αναλυτικά όλες τις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την αξιέπαινη πρωτοβουλία, ενώ έχουν αναρτηθεί όλοι οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσατε να στηρίξετε την κοινωνική κουζίνα «Ο Αλλος Ανθρωπος». Προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης για παράδειγμα, εθελοντική εργασία, οικονομική βοήθεια αλλά και φαγητό αν κάποιοι είναι εστιάτορες και έχουν περίσσευμα – μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο αυτήν την ξεχωριστή ομάδα που ομορφαίνει την κοινωνία μας με την ύπαρξή της. Παράλληλα στην ιστοσελίδα μπορεί να δει κανείς το εβδομαδιαίο σταθερό πρόγραμμα για τα μαγειρέματα της πρωτοβουλίας

Τις φετινές γιορτινές μέρες αξίζει να μοιράσουμε έμπρακτα την αγάπη στους συνανθρώπους μας, όπως μπορεί ο καθένας. Αν μαζευτούμε πολλοί, θα έχουμε ελπίδα να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο, με καλύτερους ανθρώπους, κοινωνικούς, χωρίς ρατσισμό και φασισμό και κατά συνέπεια μία καλύτερη κοινωνία, για να ζούμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

Σας προτρέπω να στηρίξετε τον «Αλλο Ανθρωπο» αυτές τις γιορτές αλλά και όποια άλλη πρωτοβουλία θεωρείτε εσείς πως κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη για όλους!