Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μετάγγιση του υγραερίου που υπήρχε στο βυτιοφόρο που πήρε φωτιά νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, στο ύψος της Κακιάς Σκαλάς στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου. Υπενθυμίζεται ότι, επίσης, νωρίτερα, είχε ξεκινήσει η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο, ενώ ο όγκος που χρειαζόταν να μεταφερθεί άγγιζε τουλάχιστον τους 7 τόνους. 

Αυτή τη στιγμή έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία πλήρως στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς άρθηκαν και οι τελευταίες ρυθμίσεις προς Κόρινθο. Πιο πριν είχε αποκατασταθεί στα ρεύματα προς Αθήνα και Κόρινθο της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, αλλά από το 45ο χιλιόμετρο έως το 47ο η κυκλοφορία διεξαγόταν μόνο από την αριστερή λωρίδα, και στα δύο ρεύματα της παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ πριν από λίγη ώρα δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης είχε ενημερώσει πως το ρεύμα κυκλοφορίας της Αθηνών-Κορίνθου προς Κόρινθο θα παραμείνει κλειστό για λίγη ώρα ακόμα καθώς ακολουθεί η διαδικασία απομάκρυνσης του βυτιοφόρου που έπιασε φωτιά. Συγκεκριμένα το όχημα θα φορτωθεί σε πλατφόρμα και με συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων θα οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο.

Η Πυροσβεστική είχε ενημερώσει και για τη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε, θα ακολουθείτο το Πρωτόκολλο Ενεργειών, παρουσία του τεχνικού Ασφαλείας, λόγω του βαθμού επικινδυνότητας της κατάστασης. Είχε επισημάνει, ακόμα, ότι επρόκειτο για μια δύσκολη διαδικασία που ενδεχομένως να κρατούσε και ώρες καθώς έπρεπε να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφάλειας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Ποιοι δρόμοι είχαν κλείσει

Η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου: από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία και στην παλαιά εθνική οδό από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της πολύωρης διακοπής της κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου έχει δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι λόγω της διακοπής κυκλοφορίας είχαν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων τόσο στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών-Κορίνθου όσο και στο ρεύμα εισόδου με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία αρκετών οδηγών, καθώς τα οχήματα τους παρέμεναν ακινητοποιημένα. Η ίδια εικόνα υπήρχε και στα ΚΤΕΛ Κορίνθου, με πάνω από 12 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες για την Αθήνα να είναι, επίσης, ακινητοποιημένα. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παροχή βοήθειας από την ΕΛ.ΑΣ.

Από πλευράς της, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να υπακούουν τις υποδείξεις των Αρχών, ενώ τόνισε ότι οποιοσδήποτε πολίτης που είναι στο αυτοκίνητο του και χρειάζεται βοήθεια μπορεί να καλεί το 100.

Επιπλέον, με νωρίτερη ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερώσει ότι ενεργοποιήθηκαν και τα ανοίγματα έκτακτης ανάγκης στο 60 χλμ. και 36 χλμ. -αντίστοιχα- της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, προκειμένου να οδηγηθούν τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τα δε ακινητοποιημένα με αναστροφή κατευθυνθήκαν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας αντίθετα, για να επιτευχθεί αποφόρτιση του οδικού δικτύου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έγιναν και στα διόδια Ελευσίνας, όπου γινόταν αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα. Ομοίως, και από τα διόδια Καλαμακίου προς Κόρινθο. Σε όλο το μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Πρότεινε σε όσους οδηγούς κινούνταν από Κόρινθο να χρησιμοποιούν την Παλιά Εθνική Οδό, αλλά και το εναλλακτικό δρομολόγιο Λουτράκι-Περαχώρα-Πίσια-Σχίνο-Αλεποχώρι-Μέγαρα-Αθήνα και αντίστροφο δρομολόγιο όσοι κινούνταν από Αθήνα προς Κόρινθο.

Στις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων σε Ολυμπία και Αττική Οδό, Μωρέα και Γέφυρα προβάλλονταν μηνύματα που ενημέρωναν συνεχώς τους οδηγούς, όπως ενημέρωση παρείχαν και οι υπάλληλοι των διοδίων. 

Επίσης, προσωπικό της Αστυνομίας και της Τροχαίας παρείχε νερό και οτιδήποτε άλλο χρειαστούν όσοι βρίσκονταν στα αυτοκίνητά τους που ήταν ακινητοποιημένα για λόγους ασφαλείας.