Τι θα φάμε σήμερα;
Μα φυσικά κοτόπουλο με ντοματίνια και βασιλικό!
Υλικά
-
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες (πάχους 2 εκ.)
-
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
-
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
-
1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
-
40 ml χυμός λεμόνι
-
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
-
80 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε τον βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο.