Ο τρόπος που διεξάγεται μια εσωκομματική αναμέτρηση είναι ενδεικτική της πολυφωνίας και της ποιότητας του πολιτικού κόμματος το οποίο θέλει να εκλέξει αρχηγό. 

Από το Σαββατοκύριακο και μετά τις ανακοινώσεις που αφορούν τα όσα αποφάσισε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όσοι ασχολούνται με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν με ποιους όρους γίνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση και κυρίως τι σημαίνει αυτή η διαδικασία για την επόμενη μέρα του κόμματος, το οποίο θα αποφασίσει για τον νέο αρχηγό. 

Δεν θα σταθώ στην αντιπαράθεση του Παύλου Πολάκη με τον διευθυντή της «Αυγής». Θα σταθώ όμως στο στρατό των κομματικών trolls της Κουμουνδούρου, το οποίο τώρα, εν όψει της εκλογής νέου αρχηγού, στρέφεται το ένα κατά του άλλου και όλοι μαζί κατά του κόμματος που τα εξέθρεψε και τα χρησιμοποίησε πολλές φορές στις εκλογές. 

Φαίνεται ότι αυτή θα είναι η χειρότερη τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως ποιος ή ποια θα εκλεγεί νέος αρχηγός του κόμματος. Η τιμωρία που γύρισε μπούμερανγκ στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χρησιμοποίησε και πλήρωνε πολλές φορές όλα αυτά τα κομματικά trolls για να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. 

Τώρα άρχισαν οι εμφύλιοι στα κοινωνικά δίκτυα, με αποτέλεσμα να αντιληφθεί και ο πιο άσχετος με την πολιτική ότι όπως έστρωσε θα κοιμηθεί το κόμμα της Κουμουνδούρου και θα πληρώσει πολύ ακριβά την τοξικότητα και το μίσος που διοχέτευε στα κοινωνικά δίκτυα και στο Διαδίκτυο γενικότερα. Είναι η πιο σκληρή τιμωρία για ένα κόμμα που ανέδειξε σε επάγγελμα τις ανώνυμες ύβρεις και τις χυδαιότητες κατά όλων των κομμάτων που βρέθηκαν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. 

Αυτή είναι η πολιτική κατάντια του κόμματος που έσπειρε απίστευτο μίσος και τοξικότητα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 και μετά. Και είναι ίσως η μεγαλύτερη εκδίκηση των φιλήσυχων και μετριοπαθών πολιτών να βλέπουν να σπαράσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό του από χυδαίες ύβρεις των ανώνυμων συκοφαντών που ανήκουν στον πολιτικό χώρο του. Ας πρόσεχαν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην καταντήσουν στο σημείο αυτό. Τώρα δεν υπάρχει γυρισμός…