Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, κύκλωμα που κατασκεύαζε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και διακινούσε παράνομα μετανάστες.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στις περιοχές των Σεπολίων και του Αγίου Παντελεήμονα, τρία άτομα. Δύο Ιρανοί και ένας Μαροκινός, ηλικίας 49, 37 και 38 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός, συνεργός τους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της διευκόλυνσης εισόδου – εξόδου από τη χώρα, της κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα μέλη του κυκλώματος, με τον 48χρονο να έχει τον ηγετικό ρόλο, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2021, λειτουργούσαν εργαστήριο πλαστογραφίας και προέβαιναν στην έκδοση των επιθυμητών εγγράφων για τους «πελάτες», για τους οποίους στη συνέχεια διοργάνωναν παράνομες διακινήσεις με την αεροπορική μέθοδο.
Από την εμπορία των πλαστών εγγράφων αποκόμιζαν για κάθε έγγραφο χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 250 έως 800 ευρώ, ανάλογα με το είδος και τη χώρα προέλευσης του εγγράφου. Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν είκοσι τέσσερις υποθέσεις πλαστογραφίας εγγράφων και διοργάνωσης παράνομων προωθήσεων μεταναστών.
Το εργαστήριο που διατηρούσε το κύκλωμα παρείχε τη δυνατότητα κατάρτισης εξαρχής πλαστών εγγράφων, αλλά και νοθείας γνήσιων. Πραγματοποιώντας αλλαγές φωτογραφιών των εικονιζόμενων προσώπων με αυτές των υποψήφιων «πελατών» και την προσαρμογή κατά παραγγελία των αναγραφόμενων ατομικών στοιχείων.
Στην περιοχή των Σεπολίων εντοπίστηκε το διαμέρισμα στο οποίο λειτουργούσε το παράνομο εργαστήριο, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 44 διαβατήρια, 23 αποκομμένες σελίδες ατομικών στοιχείων διαβατηρίων, 1 δελτία ταυτότητας, 8 άδειες διαμονής, 6 άδειες ικανότητας οδήγησης, 443 ανάγλυφες διαφάνειες που φέρουν τις παραστάσεις ταξιδιωτικών εγγράφων διαφόρων χωρών και 674 ζελατίνες που φέρουν απομιμήσεις στοιχείων ασφαλείας ταξιδιωτικών εγγράφων διαφόρων χωρών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ. Τα 38 από τα κατασχεθέντα έγγραφα, έχουν δηλωθεί ως κλαπέντα ή απολεσθέντα.
Σημειώνεται, ότι τα μέλη του κυκλώματος έχουν συλληφθεί ξανά, για τα ίδια ακριβώς αδικήματα, ενώ σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.