Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 13:00 της Μεγάλης Τετάρτης οι απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στην Πλατεία Συντάγματος στις 10:30 από το ΠΑΜΕ. «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους ήρωες της τάξης μας. Συνεχίζουμε για να γίνουν πραγματικότητα όσα ονειρευόμαστε» είπε στην κεντρική ομιλία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννης Τασιούλας.

Ακολούθησε, στις 11:00, η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κοραή με αιτήματα τις αυξήσεις 10% στους μισθούς, την επαναφορά των δώρων και στο Δημόσιο, τον προσδιορισμό του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, τη στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία προς το Σύνταγμα με κάποιους από να ρίχνουν κόκκινη μπογιά στο συντριβάνι της πλατείας. 

6209041.jpg

Στην απεργία συμμετέχουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κάνουν δρομολόγια έως τις 21:00 της Τετάρτης, ενώ τα τρένα και ο Προαστιακός κάνουν 24ωρη απεργία. 

Υπενθυμίζεται ότι η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε την Τρίτη του Πάσχα με υπουργική απόφαση.

Στο σκοπευτήριο Καισαριανής ο Κασσελάκης 

Νωρίς το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, στο Σκοπευτήριο της Καισιαριανής.