Ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα της τελευταίας έρευνας της OPINION POLL για την πανδημία, την καθολική αποδοχή των πολιτών για τα μέτρα που λαμβάνονται και την επίδραση στους πολιτικούς συσχετισμούς, ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η κάρτα με την αξιολόγηση του έργου και της εικόνας των Υπουργών.

Ανάλυση του Ζαχαρία Ζούπη
Είναι προφανές ότι σ΄αυτή απεικονίζεται το όλο κλίμα λόγω συγκυρίας που επιδρά στην θέση που καταλαμβάνει κάποιος Υπουργός. Ωστόσο, αν κάποιος αναζητήσει την αντίστοιχη κάρτα και σε προηγούμενες έρευνες της ίδιας εταιρείας, θα συνειδητοποιήσει ότι κατά την κρίση της κοινωνίας έχει καταξιωθεί μια βασική « ομάδα» που συγκροτεί τον πυρήνα της Κυβέρνησης.

Έτσι πρώτος εμφανίζεται ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ενώ τον Ιανουάριο σύμφωνα με έρευνα της ίδιας Εταιρείας βρισκόταν στην 7η θέση. Είναι φανερό ότι ως Υπουργός Υγείας πιστώνεται σημαντικά οφέλη από την συνολική θετική Κυβερνητική διαχείριση. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν δύο Κυβερνητικά στελέχη: Ο Υπουργός Εξωτερικών Ν.Δένδιας που κατείχε την 1η θέση τον Ιανουάριο και εμφανίζει μια σταθερά υψηλή αποδοχή προφανώς λόγω θέσης και ρόλου σε μια περίοδο κρίσιμη για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση που συνδέεται προφανώς με την αποτελεσματικότητά του και αυτή την περίοδο στην λειτουργία του Δημοσίου και την παρεμβατικότητα της Αυτοδιοίκησης στην συνολική προσπάθεια.

Την δεκάδα συμπληρώνουν : ο Υπουργός Οικονομικών Χ. Σταικούρας σταθερά 4ος που δείχνει να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις για την Οικονομία στις δύσκολες συνθήκες που έχουμε, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης στην 5η θέση από την 2η που κατείχε τον Ιανουάριο, αλλά και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Βούτσης στην 6η θεση από την 8η που βρισκόταν και ο Α.Γεωργιάδης στην 7η θέση από την 6η. Στην 8η θέση εμφανίζεται ο Υπουργός Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος , ο οποίος δεν ήταν στην πρώτη δεκάδα τον Ιανουάριο. Η Τούρκικη πρόκληση στον Έβρο και η επιτυχημένη απάντηση σ΄αυτή, ο ρόλος που διαδραμάτισε σ΄αυτή τον « ανεβάζει». Την δεκάδα συμπληρώνουν η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και ο Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης κατέχοντας σταθερά την 9η και 10η θέση.
* Ο Ζαχαρίας Ζούπης είναι πολιτικός αναλυτής της Opinion Poll